Au facut ce au facut si i-au determinat pe greci sa cedeze de bunavoie o parte din teritorii. Multravnitele insule grecesti vor incapea pe mana....bogatilor lumii, adica elita, ca doar n-o sa cumpere omul de rand insule. Si uite asa, ba teritoriu, ba resurse naturale....cum trec din proprietatea statelor ( vezi si cazul Romaniei cu gazele naturale, petrolul, apa minerala, marmura, delta, etc), in proprietatea celor care ne conduc din umbra.
danutza
Grecia îşi scoate insulele la vânzare. Aviz bogătanilor
Când parlamentarii germani su sugerat această soluţie, grecii s-au înfuriat. Acum, constrâns să-şi plătească datoriile şi neavând fonduri pentru lucrări de infrastructură, guvernul de la Atena a început să vândă din teritoriu.
Grecia îşi plăteşte datoriile vânzând din teritoriu.
Nu poţi să fii putred de bogat fără să ai o insulă proprie, privată şi izolată de restul lumii şi de cei care nu-şi permit o astfel de opulenţă. Richard Branson (Virgin!) are o insulă în Caraibe. Fraţii finanţişti Barclay, se retrag pe o insulă de pe Canalul Mânecii, iar magnatul Aristotel Onassis se iubea cu Jackie Kennedy pe insula grecească Skorpios.
Acum Grecia face visul marilor bogaţi ai lumii mult mai uşor de realizat pentru că, scrie The Guardian, guvernul de la Atena se pregăteşte să vândă sau să ofere în concesiune o parte din cele 6.000 de insule însorite. Toate acestea pentru a surmonta deficitul bugetar imens cu care se confruntă.
Unul dintre locurile de vânzare se află în zona Mykonos, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Grecia. Zona e deţinută în proporţie de două treimi de guvern şi acum caută un cumpărător care să aducă capital şi să dezvolte o afacere cu turism de lux. De asemenea, scrie cotidianul britanic, Roman Abramovici, celebrul oligarh rus care deţine clubul de fotbal Chelsea Londra, ar fi interesat să cumpere proprietate pe insula Rodos.
După ce a fost nevoită să împrumute 110 miliarde de euro de la UE şi FMi, Grecia s-a îmbarcat într-o cursă nebună a chiverniselii. Vânzarea insulelor ar putea aduce ceva bani la bugetul de stat, dar nu sume atât de substanţiale pe cum s-ar crede. De exemplu, insula Nafsika din Marea Ioniană are 500 de hectare şi e estimată la 15 milioane de euro. Multe alte insule, dacă nu chiar majoritatea, costă mai puţin de 2 milioane de euro.
Pentru că guvernul nu are capacitatea să mai dezvolte infrastructura pe aceste insule, speră că, prin concesiune, va putea atrage investitori străini care să creeze locuri de muncă şi, subsecvent, venituri impozitabile.
În plină criză a debitelor, când măsurile de austeritate ale guvernului socialistului Giorgios Papandreou scoteau zeci de mii de oameni în stradă la Atena şi Pireu, iar opinia publică din Germania tuna împotriva solidarităţii cu Grecia, mai mulţi politicieni germani au sugerat Atenei să scoată la mezat insule, clădiri istorice şi opere de artă ca să-şi acopere din datorii. Iată, se pare că guvernul grec i-a luat pe germani în serios.
de fapt, ceea ce urmaresc ei este cucerirea Athosului...
RăspundețiȘtergerecred ca ai dreptate. eu nu m-am gandit la asta, dar este ultimul bastion impotriva nelegiuirii.
RăspundețiȘtergere