vineri, 8 octombrie 2010

PANA CAND NE VOR OTRAVI?

Opt ani de cand ne cianureaza Guvernul

Anchete S-au implinit deja opt ani de la celebra directiva a Guvernului Nastase - in 2002 - privind introducerea sarii de bucatarie iodate. O masura care in loc sa amelioreze starea de sanatate a romanilor mai mult a inrautatit-o. De cand a fost introdusa numarul celor cu hiper sau hipotiroidie a crescut. Iodul in exces a condus la alte boli, la dereglari de hormoni etc.

In principiu, la momentul introducerii ordonantei Danielei Bartos aproximativ 8.000 de cetateni aveau nevoie de suplimentare de iod. Iar acestia locuiau in zone sarace in culturi ce contin iod, sau aveau o alimentatie bazata pe multa varza si conopida, alimente care produc dereglari ale iodului din glanda tiroida. In general, aceste persoane puteau fi tratate in proportie de peste 80% administradu-li-se cate o doza lunara de 50 mg de iod timp de 3-4 luni. Glanda tiroida contine cam 35 mg de iod, o cantitate mai mare determinand hipertiroidia, iar una mai scazuta hipotiroidia. Iodul ajuta la eliberarea unor hormoni ai tiroidiei T3 si T4 care sunt necesari in organism. Pentru acesti 8.000 de cetateni deficitari in iod au inceput sa suporte consecintele alte 22 de milioane de persoane. Iodul a ajuns practic peste tot: in paine, in mezeluri, in branzeturi, in lapte (pana si vacilor li se da sa linga sare iodata iarna), in tot felul de produse de patiserie, alte alimente si asta datorita sarii iodate. Iodul din sare este instabil in mod natural asa ca se stabilizeaza prin iodura de potasiu si prin iradiere. Pentru ca sarea fina iodata sa nu se aglomereze la umiditate se pun antiaglomeranti ca E535 si E536. Acestia sunt cianhidre (ferocianuri) care la temperaturi de 80-90 de grade Celsius (cand se prepara mancarea) se descompun, iar impreuna cu potasiul eliberat se transforma in cianhidra de potasiu, sau altfel cunoscuta ca cianura. Un component extrem de toxic, o otrava.

Sarea iodata este toxica

In anul 2002, Guvernul Romaniei a emis HG 568, o ordonanta care impunea ca toata sarea din comert sa fie iodata. Se afirma ca, in acest fel, vor fi combatute afectiunile tiroidiene produse de deficientele de iod. Numerosi cercetatori si medici, din Romania si din strainatate, familiarizati cu aceasta problema, afirma insa cu totul altceva decat aceasta versiune oficiala. Studii minutioase in acest sens au revelat ca un consum sporit de compusi sintetici ai iodului creste incidenta unor afectiuni tiroidiene autoimune, favorizeaza supradezvoltarea si chiar aparitia unor procese inflamatorii la nivelul glandei tiroide. Consumul de compusi sintetici ai iodului (ioduri si iodati) produce alergie si mareste intoleranta la substantele care contin acest element (de exemplu, cele folosite in radiologie).

Din experienta altor tari, precum Anglia, Zair, Argentina, Australia, unde s-a practicat iodarea partiala a sarii, in unele orase sau comunitati, s-a demonstrat ca procedeul trebuie intrerupt imediat, deoarece a crescut ingrijorator numarul cazurilor de hipotiroidie, hipertiroidie (inclusiv Basedow), cancer tiroidian, precum si numarul cazurilor de alergie la iod. Unele boli enumerate, precum cancerul tiroidian si unele reactii anafilactice la iod (pot fi socuri anafilactice) sunt mortale. In Tasmania, tara care a "beneficiat" de iodarea obligatorie a sarii si a altor alimente, s-a remarcat faptul ca rata cancerului tiroidian a crescut de trei ori.

In anul 2001, au existat in Romania 12.417 cazuri de hipotiroidie; in 2000 fusesera 11.541, iar din 1994 pana in 1999 au fost inregistrate intre 4713 si 7359 cazuri de hipotiroidie. In plus, tratatul lui Harrison, dupa care se pregatesc medicii americani, afirma, la pagina 2143, ca "din cele 18 cazuri posibile de hipotiroidie, unul singur se datoreaza deficitului de iod"... Ca urmare, cercetatorii din celelalte tari care au experimentat, cu rezultate negative, de altfel, iodarea partiala a sarii, au observat ca, daca dai iod (compusi sintetici cu iod) unei populatii oarecare, unii fac hipotiroidie, altii fac hipertiroidie, unii fac cancere de tiroida, altii fac reactii alergice. Din moment ce mai mult de 99% din locuitorii Romaniei sunt eutiroidieni, adica normali din punct de vedere tiroidian, nu se justifica deloc administrarea pe trei cai a iodului... S-a constatat ca dupa introducerea ordonantei bartos, in cei opt ani de aplicare, numarul celor cu hipotiroidie a crescut cu 13%, iar cel al celor cu hipertiroidie cu 27%. Timp in care maladiile neurologice carora ii era adresata iodarea nu au scazut ci dimpotriva au crescut si acestea cu 3-7%, in fiecare an.

Adeptii teoriei conspiratiei considera ca masura iodarii sarii, care este la nivel mondial, in India chiar se pedepseste cu inchisoarea daca nu e consumata, e menita sa imbolnaveasca si sa reduca populatia planetei, alaturi de alte masuri care sunt introduse, sau cele care vor fi introduse prin celebrul Codex Alimentarius. Deja in cabinetele medicale, numerosi specialisti recomanda folosirea sarii normale, marine sau a celei GEMA, extrasa de la mari adancimi, a sarii naturale, care pe langa sodiu si clor contine numeroase alte minerale, aproximativ 80 la numar, ca si oligoelemente ce ajuta la sanatate.

sursa: agentia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu