Nutrismart, cipurile care monitorizeaza tot ce mananci (VIDEO)
Iti va monitoriza aportul de calorii, iti arata de unde a fost obtinuta mancarea si chiar te instiinteaza atunci cand produsele alimentare din frigiderul tau sunt pe cale sa se strice – acestea sunt cateva dintre afirmatiile facute de dezvoltatorii unui nou sistem care incorporeaza cipuri de identificare a frecventei radio comestibile (RFID) direct in produsele alimentare. Creatorii lui spun ca tehnologia va revolutiona modul in care oamenii mananca, dar scepticii sunt de parere ca e doar un alt mod de a urmari si controla comportamentul uman, relateaza Natural News.
Dezvoltat de studentul Hannes Harms de la Royal College of Art din Londra, prototipul sistemului “NutriSmart” se bazeaza pe ideea ca napolitane RFID injectate direct in alimente pot urmari mai bine lantul de aprovizionare, automatizeaza si mai mult mersul la cumparaturi in supermarket si simplifica procesul mancarii prin programarea de date in produsele alimentare, astfel incat, in esenta, oamenii nu trebuie sa se mai gandeasca la acest aspect.
Tehnologia face posibil ca o persoana sa nu-si mai faca griji cu ceea ce mananca. Cuptoare cu microunde RFID stiu exact cat sa lase la gatit mancarea RFID. Lucru valabil si in cazul cuptorului obisnuit sau a prajitorului de paine.
Pe cat de interesanta si inovatoare pare o astfel de tehnologie, este de fapt destul de inspaimantatoare, daca te gandesti ca exista deja etichete RFID comestibile pentru medicamente. Aceste etichete pot fi folosite pentru a monitoriza daca pacientii respecta prescriptiile medicilor si alerteaza autoritatile in cazul in care un pacient refuza sa ia pastilele prescrise.
Si, daca o astfel de tehnologie ajunge in alimente, iti poti imagina ca cineva ar putea incerca sa controleze aprovizionarea cu alimente precum si sa monitorizeze ce tipuri de produse alimentare mananca oamenii.
NutriSmart from HannesRemote on Vimeo.
http://www.ziuaonline.ro/lifestyle/nutrismart-cipurile-care-monitorizeaza-tot-ce-mananci-video.html
Pendula vieții
Acum o lună
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu