Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 13 august 2012

VESTI BUNE DE PE MUNTELE ATHOS

Pompierii câştigă lupta cu flăcările în Sfântul Munte Athos


Pompierii se luptă cu focarele rămase în Sfântul Munte Athos, unde incendiul este deja în scădere, datorită şi ploii care a căzut cu intermitenţe noaptea în regiune.

Ploaia a început înainte de miezul nopţii, un ajutor nesperat pentru pompieri.
Până în acel moment, situaţia era considerată critică, deoarece frontul de incendiu ajunsese la o întindere de aproape 4 km şi la 1,5 – 2 km de Mănăstirea Hilandari.

De dimineaţă mijloacele aeriene nu au mai aruncat apă datorită norilor joşi din regiune.
Forţele terestre care acţionează în zonele inaccesibile ale Republicii Athonite inspectează punctele care fumegă şi depun eforturi pentru a stinge ultimele focare care mai ard încă.
După cum a declarat postului de radio Vima 99,5 vice-guvernatorul de Halkidiki, Ioannis Iorgos, pompierii încearcă acum să stingă focarele, încât să nu mai existe reizbucniri.

Potrivit unui prim bilanţ, au ars mai mult de 40.000 de acri de pădure şi plantaţii în incendiul care a izbucnit miercurea trecută.

Sâmbătă seara, după ce s-a oprit aruncarea de apă de către mijloacele aeriene, pentru stingerea incendiului acţionau 121 de pompieri cu 58 de utilitare, 120 de persoane din divizia terestră, 314 de soldaţi şi 120 de voluntari.

La stingerea incendiului participă şi 49 de pompieri sârbi, întrucât Mănăstirea Hilandari este sârbească.

În stare de alarmă au fost unităţile militare disponibile din Macedonia Centrală, precum şi conducerile celor mai mari firme din regiune pentru înfruntarea incendiului.

Sâmbătă, Prim-ministrul Antonis Samaras a comunicat telefonic cu Protosul Sfântului Munte Athos, pe care l-a asigurat că „vom pune la dispoziţie toate forţele noastre pentru stingerea incendiului”.


Traducere: http://acvila30.wordpress.com/;

Sursa (elina): http://thriskeftika.blogspot.ro/2012/08/blog-post_12.html









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu