Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 decembrie 2009



A doua lacrimare a icoanei de la Huta
Icoana Maicii Domnului de la Huta a lacrimat de hram anul acesta (29 august), in fata a peste 300 de persoane.
In ziua cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste intrarea in Biserica a Maicii Domnului (21 nov. 2009) la Schitul Huta au fost pelerini din mai multe parti, majoritatea din Oradea, Beius si satele invecinate. Dupa Sfanta Liturghie preotii prezenti au iesit in aer liber si au savarsit taina Sfantului Maslu. Dupa maslu credinciosii au fost la masa unii plecand iar altii ramanand prin manastire.
Dintre cei ramasi cei mai multi au stat in bisericuta rugandu-se. Astfel privind la Icoana Maicii Domnului au vazut cum ochiul ce lacrimase de hram a inceput sa se umezeasca din nou iar lacrima dintre buze s-a vazut mult mai pronuntat. Asa a ramas pana seara.
A doua zi dupa terminarea Liturghiei (fiind Duminica), in timpul predicii, icoana a umezit din nou in acelasi loc. In Duminica aceea era pilda cu bogatul care isi stransese multe grane si si-a construit hambare noi si mai mari iar pr Eftimie vorbea impotriva materialismului. Au fost de fata un grup de pelerini din jud. Arad si credinciosi din Beius si satele din imprejurimi. Toti s-au minunat de minunea facuta de Maica Domnului sub ochii lor.
In prezent calugarii de la huta aduna marturii scrise de la martorii care au vazut lacrimand icoana, imagini foto si video, pentru a intocmi un dosar pe care sa il depuna la secretariatul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei si la Mitropolia Clujului, in a caror subsjurisdictie canonica se afla.
Articol de Loredana Ionascu

Publicat pe ASTRADROM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu