Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 ianuarie 2010

TEMPLUL LUI SOLOMON- SEMN AL VENIRII ANTIHRISTULUI

va rog sa cititi toate cele 4 articole, scrise in timp si sa constatati ca lucrurile se leaga.... doar noi refuzam sa acceptam asta!!!
danutza

VIDEO: Incet-incet, se mai adevereste inca o profetie din cele legate de VREMURILE DIN URMA: evreii au construit JERTFELNICUL CE VA FI PUS IN TEMPLU … sursa: sacciv blog

Citez din articolul În Israel, pentru prima dată în 2000 de ani a fost construit un jertfelnic:

În Israel, în oraşul Ierihon Mitzpe a fost construit un jertfelnic si pentru prima în ultimele două milenii au fost pronuntate cuvintele de binecuvântare.

Jertfelnicul a fost construit din pietre din desertul iudeu, luate dintr-un loc unde nu a calcat piciorul omului, spun cei de la NEWSru Israel. Conform legii, aceste pietre au fost prelucrate fără de fier şi incleiate cu un material special din nisip, luat din craterul Ramon si bitum din deşertul iudeu. Acest clei poate rezista la temperaturi ridicate şi nu acumulează căldură, ceea ce-i permite să menţină acolo un foc constant exact dupa legile din Tora.

Jertfelnicul, a cărui înălţime este de 4 metri, iar lungimea şi lăţimea – 6 metri, a fost creat de către Institutul Templului, sub conducerea rabinului Yehuda Glick.

Constructia a fost stabilita, în conformitate cu tradiţia evreiască, in ziua in care a fost distrus primul şi al doilea templu.

Institutul Templului este angajat în recrearea mobilierului Templului şi a vaselor sacre, care ar trebui să fie utilizate după construirea celui de-al treilea Templu. După 20 de ani de activitate, Institutul Templului a fost capabil sa restabileasca aproximativ 70 de părţi de decorare a Templului. Printre alte lucruri, s-au recreat harpa de aur a regelui David, Menorah-ul de aur, altarul de aur pentru arderea tămâii, chiuveta de cupru, masa de aur si haina inaltului preot.

Vizionati va rog si video:

http://newsru.com/data/video/3504.html

Maica Ecaterina: “Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului!”

Maica Ecaterina este o evreică ortodoxă, care trăieste la Ierusalim. Un dor divin a purtat-o către Israel, dar acelasi dor o aduce din nou în România, ţara care a format-o si care exercită asupra ei o atracţie irezistibilă...

Foarte rar am văzut o călugăriţă ortodoxă să iasă din protecţia pe care i-o oferă chilia si să vină în lume să vorbească despre problemele tinerilor. Maica Ecaterina nu vorbeste în necunostinţă de cauză, nici cu superioritatea sfinţeniei, cu atât mai puţin într-o limbă neînţeleasă, plictisitoare. Cuvintele pe care le rosteste, nu acuză, nu mustră, nu judecă, dar răscolesc. Ea pune în faţa tinerilor cele două opţiuni: Dumnezeu sau Diavolul. Poate că unul dintre motivele pentru care se întoarce mereu aici, este acela că românii au nevoie să audă glasul Lui Iisus, iar propria mărturie pusă în cartea « Talita Kumi » este zguduitoare. Ar intra personal prin baruri, discoteci, locuri rău famate, si ar dărui cartea; apoi ar înfiinţa ceainării sau ceva asemănător în care ar fi dezbătute toate problemele vieţii actuale prin prisma credinţei. Ar sta de vorbă exact cu cei rătăciţi pe cărările întunericului, le-ar explica faptul că problemele pe care le au, le-a avut si ea, le-au avut si alţii. La fel ca mulţi dintre ei, în tinereţe, s-a refugiat în alcool si desfrânare, căutând acel ceva pe care doar îl intuia. Si acel “CEVA” a venit spre ea, nu a respins-o din cauza murdăriei în care se zbătea, ci i-a oferit tandreţea pe care nicio fiinţă omenească nu a putut să i-o ofere. Ea a avut curajul să deschidă usa inimii. Asa a primit adevărata viaţă, exact în momentul în care mândria striga înlăuntrul ei: “dacă Dumnezeu m-a creat, să mă suporte!”

Tara în care raiul si iadul se împletesc dureros

În timp ce o omenire adormită spiritual trăieste din plin visul rătăcirii într-o mlastină tot mai întunecoasă, refuzând să accepte mâna întinsă, în spatele cortinei se lucrează la un scenariu apocaliptic. Totul se petrece pe un tărâm unde raiul se împleteste cu iadul, într-o ţară de unde a răsărit mântuirea, în care urmele pasilor de sfinţi sunt stropite de sânge nevinovat în fiecare zi. Melodia Israelului este una dureroasă si totodată fascinantă. Te cucereste. Muzica aceasta este ca un imn al iubirii si urii în care se împletesc dureros ciripitul păsărelelor si zborul pescărusului cu scârţâitul zgomotos al tancurilor; soldaţii aleargă « la datorie » cu arma într-o mână si cu Tora în alta; zgomotele discotecilor cu tineri gălăgiosi si extravaganţi acoperă lacrimile de la zidul plângerii; pe ţărmuri, îndrăgostiţii se cheamă, dar sunt despărţiţi de o perdea de fum provenită de la nu stiu ce atac sinucigas cu bombă; cei doi copii ai lui Avraam (arabul si evreul) se pândesc pe la colţuri, caută gâlceavă… Câteva clipe de pace au ajuns să fie echivalente cu fericirea. Totul parcă este provocat de un păpusar ce stie să tragă sforile, în asa fel încât scena lumii să prezinte suferinţa maximă în care personajele pozitive, idealurile curate si iubirea trebuie să dispară.

“Cu stimă, Mesia”

În urmă cu ceva vreme, am primit un e-mail ce conţinea o scrisoare semnată de Mesia. Conţinutul scrisorii mi s-a părut o infantilitate. Acum, aflu că acea scrisoare a făcut, timp de sase luni, obiectul discuţiilor în parlamentul evreiesc si, desigur, înconjurul lumii. Evreii au fost atât de convinsi că acest pseudo mesia este cel profeţit de scrierile vechi, încât au creat în jurul lui un întreg curent mesianic pe care l-au răspândit în întreaga lume. Spre dezamăgirea lor, pe la vârsta de 100 de ani, acest Mesia a căzut în comă, după care a murit, undeva în America... Evreii speră în învierea acestui mesia. Urmasii lui Avraam îi pregăteasc terenul, reconstruind templul unde “salvatorul” va locui si de unde va conduce lumea. Piedica principală este moscheea lui Omar... Or, s-ar putea spune că locul acela eate punctul zero al credinţei, care adăposteste stânca pe care Dumnezeu a poruncit lui Avraam să-l jertfească pe Isaac, iar, mai târziu, pe acest loc a strălucit în toată măreţia, Templul lui Solomon... Unii s-au întrebat de ce Dumnezeu a stabilit ca poporul evreu să fie ales si nu altul. Explicaţia ar fi că “dintre toate popoarele, evreii sunt cei mai încăpăţânaţi si cuvântul Lui Dumnezeu a fost dus în istorie tocmai prin această trăsătură de caracter. Sunt atât de ancoraţi în credinţa lor încât, dacă se răstoarnă pământul, ei nu se clintesc din ideile pe care le au”, spune Maica Ecaterina

Cetatea trebuie să se reclădească!

Macheta Noului Templu este expusă în centrul Ierusalimului si poate fi vizitată de oricine. Banerele vorbesc: “Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului. Cetatea trebuie să se reclădească!” Măicuţa este convinsă că, dacă moscheea lui Omar va fi înlăturată, în 2-3 zile templul va putea fi văzut de o lume întreagă. Cum?! “Începând cu anul 1991 vedeam trailere imense ce cărau blocuri de piatră de 20 metri lungime si 10 lăţime. Ele dispăreau pe sub o arcadă din dedesubtul moscheei, vizavi de zidul plângerii, în niste catacombe subterane. Pietrele acelea fac obiectul construirii templului, în locul în care se presupune că, în trecut, a fost Sfânta Sfintelor. Partea superioară si stâlpii templului sunt pregătite de Mesia cel mort, cu banii adunaţi din lumea sionistă si rabinică de pe planetă. Practic, construcţia este gata. Acum, principala preocupare a evreilor este dărâmarea acestei moschei. Au avut câteva tentative de gâlceavă, dar intervenţia americanilor a linistit apele. Poporul evreu, chiar si rătăcit în privinţa Lui Mesia, nu poate trăi decât prin Dumnezeu. Ei îl doresc pe pământ cu toată fiinţa. Inconstient, instalarea lui Antichrist în templu poate provoca revenirea reală a lui Iisus. Cu alte cuvinte, ei caută să-l instaleze pe Satana si fac tot ce le stă în putinţă pentru aceasta, dar, de fapt, îl cheamă pe Mântuitorul cel adevărat.

Sămânţa îndoielii care distruge

Trăim timpuri ale schimbării în plan terestru. Se vorbeste despre o Nouă Ordine Mondială... Nu poţi fii un lider mondial deplin, care implică funcţiile de împărat al lumii si dumnezeu, dacă locul este ocupat. Trebuie să înlături tot ce-ţi stă în cale, să pui în loc o nouă religie, suficient de puternică să o spulbere pe cea dinainte. Doar asa poţi să aduci omenirea într-o stare de sclavie spirituală si materială. Numai că, există o religie care-L are la bază pe Mesia cel adevărat, a cărui împărăţie a prins contur taman în inimile, în constiinţele si în sufletele crestinilor. Credinţa aceasta reprezintă o relaţie vie, o trăire, nu un idol pe care-l poţi sfărâma cu un par. Ar fi ca si cum ai lovi lumina. Ce să faci? Să smulgi inimile... ai părea un despot. Misiune imposibilă ?!... Ca să o demolezi, ai nevoie de dovezi incontestabile că Mântuitorul nu a înviat si că totul este o invenţie (nu stiu de ce, parcă firul istoriei se întoarce la momentul în care fariseii voiau să acopere soarele cu degetul). Problemă serioasă, dar să nu subestimăm puterea Adversarului. El îsi suflecă mânecile si trece la treabă: toată mass-media prezintă decoperiri arheologice care, dacă ar fi crezute, ar demola chiar baza crestinismului. Asta e si ideea... Sămânţa îndoielii a fost aruncată si este de-a dreptul distrugătoare. De ce atâta osteneală pentru a demola o religie, dacă ea nu ar fi adevărată? Provocările continuă. Lumea este testată pe toate căile. Se vânează reacţii, iar când teroarea va atinge apogeul, urmează lovitura de graţie. Numai că aceasta va fi marea surpriză de final. Asa cum spune Maica Ecaterina “Nu cred că există un rău pe care Diavolul să-l pună în miscare, pentru care Dumnezeu să nu aibă soluţie! Condiţia este ca omul să acceseze canalul prin care Domnul oferă salvarea. Eu cred în mila Domnului, dar trebuie cumva să-I miscăm si noi inima. Întrebarea mea este: dacă Urîciunea Pustiirii va veni în locul cel de cinste si va spune: toţi sunteţi supusii mei!, vă întreb eu, care vin de acolo, care stiu sigur că că se apropie cu pasi uriasi acest moment: veţi fi în stare să dovedim toţi că Hristos este Mesia , fiul lui Dumnezeu si altul nu va fi?”


Fragment din par Paisie Aghioritul despre Antihrist

.....Semnul ca se apropie implinirea proorociilor va fi daramarea templului lui Omar din Ierusalim. Il vor darama, ca sa rezideasca Templul lui Solomon, care, precum se spune, a fost zidit in locul acesta. In cele din urma sionistii il vor aseza acolo pe Antihrist ca Mesia. Am auzit ca evreii deja se pregatesc sa rezideasca Templul lui Solomon.

- Parinte, evreii, desi citesc Vechiul Testament, cum de nu cred in Hristos?

- Nu te duci sa le-o spui asta evreilor? Evreii au avut fanatism de la inceput. Ei inteleg, dar egoismul ii orbeste. Daca ar fi luat putin aminte, n-ar fi ramas nici un evreu (necrestinat).

- Cele pe care le-au citit, cum le-au explicat?

- Cum le-au explicat si cum le explica? Noimele duhovnicesti le fac materiale. De pilda, ceea ce spune proorocul Isaia “au inflorit pustiurile Iordanului” (Is. 35,2), sa vezi cum au explicat-o. Ca sa arate ca a inflorit pustiul, au intors inapoi un rau, au facut diguri, gradini, au sadit banani, lamai, portocali, au facut numai livezi, asadar spun ca “a inflorit pustiul”. Pe toate asa le explica. In timp ce cuvintele acestea ale Proorocului se refera la renasterea lumii prin Sfantul Botez, prin baia nasterii din nou.

- Acum asteapta pe imparatul pamantesc?

- Da, pe Antihrist. Rabinii stiu ca a venit Mesia si ca L-au rastignit. Am aflat de la o persoana ca, atunci cand un evreu trage sa moara, merge rabinul si-i spune la ureche: “Mesia a venit“. Vezi, ii mustra constiinta, pentru ca se simt vinovati, dar nu se smeresc.

- Si ce castiga ca o spun in vremea aceea ?

- Nimic. O spun asa, deoarece ii mustra constiinta si cred ca, spunand-o, sunt in regula.

- Ceilalti nu aud?

- Nu, caci i-o spun la ureche. Si unii copii ai evreilor s-au razvratit impotriva rabinilor. “Mesia a venit – spun ei; pe care Mesia il asteptati?”. In America un grup de tineri care se ocupa istoriceste de Sfanta Scriptura scot o revista in care este scris: “Mesia a venit. Celui care nu crede ca a venit Mesia ii vom trimite in dar revista, pana ce va crede. Cel care crede, sa trimita ajutor, ca s-o trimitem si altora ca sa creada“.

- Acestia sunt evrei?

- Da, evrei.

- Au devenit crestini?

- Ei, daca au crezut tot e ceva. [este vorba, probabil de asa-numitii "evrei mesianici", nota noastra].......


Evreii pregatesc intens ridicarea celui de-al Treilea Templu
sursa:Gardianul.ro
articol de Dumitru Manolache

De câtiva ani, Institutul Templului (infiintat cu peste doua decenii in urma) se pregateste intens pentru constructia celui de-al Treilea Templu pe Muntele Moriah din Ierusalim, unde Avraam a vrut sa aduca pe Isaac jertfa, locul pe care se afla Domul Stâncii si moscheia Al-Aqsa. In acest sens, nu cu mult timp in urma a fost inaugurat chiar si un atelier de confectionat vesminte preotesti. Ridicarea acestui Templu poate parea doar un vis din cauza implicatiilor politice si spirituale imprevizibile de care, pana acum, autoritatile israeliene au tinut cont: daca pentru mai bine de 50 la suta dintre evrei ridicarea Templului reprezinta o datorie nationala, ascultarea unei porunci divine pentru musulmani este un act imposibil, din moment ce domul si moscheia de pe Muntele Moriah reprezinta cel de-al treilea loc sfant al Islamului, iar pentru multi crestini va fi momentul cand pe pamant Antihrist se va aseza in Templu.

A fost terminata coroana marelui preot

Pe 27 noiembrie 2007, incepea la Academia Navala din Annapolis, Maryland, SUA, o conferinta internationala la care participau vreo 50 de state, sperandu-se, cu acel prilej, sa se puna capat interminabilului conflict israeliano-arab. Dar conferinta s-a incheiat fara rezultate notabile, din cauza spinoasei probleme a Muntele Templului. In toamna aceluiasi an insa, Institutul Templului din Ierusalim anunta terminarea confectionarii ”tzitz”- ei - coroana marelui preot - din aur curat, pregatita special pentru al Treilea Templu, dupa un an de munca, si dupa cele scrise in Exod: „Sa faci o tabla de aur curat si sa sapi pe ea, cum se sapa pe o pecete:«Sfintenie Domnului»... Ea sa fie pe fruntea lui Aaron”. Tot atunci, directorul institutului, Rabbi Chaim Richman, anunta inceperea proiectului confectionarii a 120 de costume pentru preoti, din material special adus din India, dupa ani de cercetare serioasa, pentru a fi create in concordanta cu legea evreiasca, a instrumentelor muzicale pentru leviti, fabricarea integrala din aur curat a sfesnicului cu sapte brate, a altarului din aur pentru tamaie, a vaselor din aur si argint pentru aducerea jertfelor, precum si a mesei pentru asezarea painilor, pregatirea pietrelor si materialelor de constructie pentru viitorul Templu in Israel si SUA. Fara a da detalii, a mai vorbit si despre pregatirea viitorilor preoti, selectati din randul familiilor descendentilor vechilor preoti ai Templului, si despre vaca rosie care va fi adusa ca jertfa.

Controversa ridicarii noului Templu

Cum aratam, pentru foarte multi evrei, proiectul celui de al Treilea Templu este posibil si realizabil. Yehuda Glik, actualul director al Institutului Templului, crede chiar ca musulmanii ii vor sprijini, cand cladirea va fi ridicata, deoarece are legaturi secrete cu cativa lideri importanti ai acestora. Mai mult, la ridicarea Templului contribuie mai multe state. Unul dintre ele este Papua Noua Guinee, care i-a surprins pe oficialii institutului prin donarea unei cantitati de aur si pietre pretioase si a 10.000 de dolari americani. Pe langa institutul amintit, in Israel mai exista o grupare, „Credinciosii Muntelui Templului“, condusa de Gerson Salomon, care de cativa ani tot incearca sa puna piatra de temelie a viitoarei constructii, lucru interzis de autoritati. Ei au realizat machete, planuri de constructii si au pregatit materiale pentru viitorul lacas de cult. Adeptii noului Templu au o sustinere importanta si din partea unor lideri evanghelici crestini, puternic implicati in politica. Acestia cred ca renasterea Israelului reprezinta implinirea unei profetii biblice. In schimb, grupul evreilor condusi de Rabi Eliahu considera ca nu trebuie ridicat Templul pentru ca Insusi Mesia se va pogori cu el din cer.

Sinedriul modern si actiunile sale

Dupa cum se cunoaste, Sinedriul a reprezentat forul superior evreiesc si domeniul religios si legislativ, avand 23 de membri. In anul 358 d.Hr. a fost dizolvat, din acel an nemaiexistand nici o autoritate religioasa general acceptata de evrei. In istorie, au fost mai multe incercari de restaurare a Sinedriului: in 1538, 1940, 1949. In 2004, un grup de rabini, care pretinde ca reprezinta diverse comunitati, a pus bazele Sinedriului modern. In anul 2007, acesta a hotarat introducerea sacrificiilor animale, argumentand ca a sosit vremea ca Templul sa fie reconstruit. Autoritatile insa nu au fost de acord cu aceasta decizie, cazul ajungand chiar in instanta. In 1991, cu ocazia Pastelui evreiesc, s-a incercat jertfirea unui miel, dar a intervenit politia. In 1998, mai multe miscari care sustin reconstructia Templului au adus un ied ca jertfa in apropierea Muntelui Moriah. In ciuda oponentei guvernului, sustinatorii ridicarii lacasului cred ca nu va mai trece mult timp pana cand vom asista la restaurarea serviciilor ceremoniale din noul Templu care se va ridica pe Muntele Moriah si asta pentru ca, asa cum sustine traditia iudaica, de trei locuri de pe pamant nu se pot atinge neamurile: pestera unde sunt inmormantati patriarhii, locul unde este inmormantat Iosif si Muntele Templului, toate fiind cumparate de catre Avraam, Iacov si respectiv David.


Va rog sa cititi cu atentie pt ca masonii au inceput sa destuinuie din planurile lor diabolice! se stie ca antihristul va fi inscaunat ca imparat si dumnezeu in templul lui solomon. Profetiile de 2000 de ani ale sfintilor incep, pe rand , sa se implineasca!!!!

Analiza interviului din Forum masonic prilejuit de implinirea a 200 de ani ai Supremului Consiliu Mamă al Lumii de la Washington
sursa: sacciv blog

Reiau din site-ul Forum masonic:

„Cu prilejul împlinirii a 200 de ani ai Supremului Consiliu Mamă al Lumii de la Washington, Ilustrul Frate CONSTANTIN IANCU, Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 si Ultim pentru România, a acordat revistei FORUM MASONIC un interviu în exclusivitate.

Ilustre si Prea Puternice Suveran Mare Comandor, te-as ruga să începem interviul cu o scurtă trecere în revistă a celor mai importante momente ale istoriei Masoneriei Române.

România are o lungă traditie masonică: putem începe cu Antonio Maria del Chiaro, care a fost, mai întâi, secretar al domnitorului Constantin Brâncoveanu, apoi secretar al lui Constantin Mavrocordat. La numai câtiva ani de la constituirea Masoneriei moderne, în România la 1734, del Chiaro constituie lojile din Galati si din Iasi. Domnitorului Constantin Mavrocordat i se datorează constituirea Lojii Moldova, avându-l ca Venerabil pe Mitropolitul Bisericii Române Ortodoxe de atunci, Leon Gheuca.

Cele mai importante personalităti au apartinut Masoneriei. Trebuie să mentionăm pe domnitorul Dimitrie Cantemir — istoric, filosof si luptător pentru independenta Moldovei, în perioada cuprinsă între sfârsitul secolului al XVII-lea si începutul secolului al XVIII-lea; Horia si Closca, care au condus răscoala ce a avut ca urmare desfiintarea serbiei (1785); Tudor Vladimirescu, devenit simbol al luptei pentru independentă la începutul secolului XIX-lea. Majoritatea personalitătilor culturale, politice si militare din perioada pasoptistă au fost Masoni: îi regăsim pe Nicolae Bălcescu, Constantin Rosetti, Mihail Kogalniceanu, Vasile Alecsandri, Alexandru Ioan Cuza, Costache Negruzzi, George Magheru, Ion C. Brătianu s.a. După cum se stie, acestor masoni li se datorează România Modernă.

În perioada lui Carol I, Masoneria cunoaste un avânt deosebit, astfel că în 1879 se constituie Marele Orient al României. În 1881 această structură se transformă, constituindu-se Marea Lojă Natională din România. Tot în 1881 ia nastere Supremul Consiliu de Rit Scotian pentru România.

Masoneria este în plină dezvoltare în primele decenii ale secolului al XX-lea, chiar dacă nu lipsesc unele momente contradictorii. În 1937, sub conducerea lui Jean Pangal, Masoneria Română se autodizolvă, la cererea lui Carol al II-lea. Activitatea este reluată oficial la sfârsitul anului 1944, cu autorizatia Comisiei Aliate de Control si cu acceptul Bisericii Ortodoxe Române. Din păcate, Masoneria functionează doar până în 1948, când noua putere (fidelă orientării politice de atunci a Uniunii Sovietice) o interzice în mod dictatorial. Începe o perioadă de prigoană, de suferintă, de tortură; multi masoni au făcut peste 15 ani de închisoare pentru simpla apartenentă la Masonerie.

După 1948, o serie de frati reusesc să ajungă în străinătate, în principal în Franta si în Israel, unde încearcă să reconstituie masoneria română în exil, având chiar un rol decisiv în constituirea Masoneriei în noul stat Israel.

După 1989, Masoneria îsi reaprinde lumina în tările fostului bloc comunist. As vrea să insistăm asupra momentului 1989, ce s-a întâmplat în România?

În 1989 la Londra s-a decis redeschiderea Masoneriei Regulare în Europa Centrală si de Est. Grande Oriente d’Italia, din care făceam parte, a primit însărcinarea să redeschidă Masoneria Regulară din România, asistat de Grand Lodge Nationale de France, mai precis de Marele Secretar, R.Fr. Trestournel.

Eu personal am primit însărcinarea din partea Grande Oriente d’Italia si astfel, după ani, m-am întors în România, m-am prezentat autoritătilor de atunci, declarând foarte clar intentia venirii mele. Trebuie să recunosc că, după o perioadă de naturală perplexitate, autoritătile au înteles că un semn evident de normalitate într-o democratie este existenta Masoneriei Regulare si astfel s-a permis redeschiderea Masoneriei Regulare în noua Românie. Astfel, în anul 1990 se constituie prima lojă regulară din România — Concordia — fiind si prima din întreaga Europa de Est.

Mai târziu, la 30 aprilie 1992, are loc fuzionarea celor două filoane ale actualei Masonerii Române — cea Regulară si Modernă, adusă după 1989 de Grande Oriente d’Italia si pe de altă parte cea a Traditiei Masonice Române reprezentată de veteranii rămasi până la acea dată si care erau sub îngrijirea Marii Loji a Californiei, veterani care sunt regularizati în acea tinută rituală de însusi Marele Maestru al Grande Oriente d’Italia si constituiti astfel în Loja Nicolae Bălcescu, avându-l ca Venerabil pe Ilustrul Frate Nicu Filip. La aceeasi dată se constituie si a doua Lojă — Delta Dunării.

Astfel, la 24 ianuarie 1993, cele trei Loji aflate sub obedienta Grande Oriente d’Italia — Concordia, Delta Dunării si Nicolae Bălcescu realizează, printr-un ritual exceptional de transfer al Luminii Masonice din partea Puterilor Masonice Universal Recunoscute — Marea Lojă Natională din România. Mare Maestru a fost ales Fratele Nicu Filip, iar eu Pro Mare Maestru. Nu întâmplător ziua reaprinderii oficiale a Luminii Masoneriei Regulare în tara noastră este 24 ianuarie, data constituirii României Moderne de către fratii nostri.

Pe 7 mai 1993, Supremul Consiliu de grad 33 si ultim Mamă al Lumii, al Ritului Scotian Antic si Acceptat de la Washington, împreună cu Loja Bazelor NATO vin la Bucuresti si initiază pe fratii români si pe cei din Europa de Est. În octombrie 1993, în plenul Supremului Consiliu Mamă al Lumii si în prezenta Marilor Puteri Masonice, la Washington o serie de frati români sunt initiati, împreună cu fratii din Portugalia si Polonia, la gradul 33 si ultim. Acest lucru a permis reconsacrarea si reconstituirea Supremelor Consilii ale Portugaliei, Poloniei si României. Eu am fost ales Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 pentru România.

În străinătate se consideră că Masoneria Română este cea mai puternică din tările fostului bloc comunist … este adevărat ?

Cu modestie, probabil nu se greseste. Masoneria Română în ciuda atâtor vitregii, neavând o clipă de respiratie, facându-i-se tot timpul război pe toate planurile, a reusit să supravietuiască si să îsi salveze tot timpul Unitatea si dorinta sinceră de a lucra în deplină Regularitate! Tocmai din cauza acestor vitregii, Masoneria Română nu a avut conditiile minim necesare, ca altele, de a lucra si a se dezvolta în pace.

Marea Lojă Natională din România este condusă astăzi de o persoană foarte energică, fratele Gheorghe Comănescu. M.L.N.R. are peste 2500 de membri si numără peste 110 de loji răspândite pe întreg teritoriul national, având peste 115 recunoasteri internationale.

Supremul Consiliu de Rit Scotian pe care îl conduc lucrează în toate gradele si este prezent pe tot teritoriul national si are, practic, toate recunoasterile Supremelor Consilii din lume.

Cum a fost dintotdeauna, în Masoneria Română se regăseste — si în prezent — elita românească! Cei mai importanti politicieni din aproape toate partidele, bancheri, functionari de stat, oameni de afaceri, doctori, profesori si avocati, artisti — practic, asa cum spuneam majoritatea elitei românesti.

Pentru această puternică vointă de Unitate, de Frătietate, de a servi Natiunea Română si Umanitatea, DA! suntem o Masonerie Puternică.

Deseori s-a spus că Ritul Scotian Antic si Acceptat este Universitatea Masoneriei. Care este, de fapt, menirea sa?

Ritul Scotian Antic si Acceptat explorează concepte filosofice, precum si de istorie, de etică si de morală. Ne învată să căutăm drumul către Întelepciune, ne învată importanta de a fi răbdători si deci toleranti. De aceea credem că am putea aduce o schimbare în bine în viata celor din jur. Suntem preocupati de promovarea pe toate planurile a natiunii române si a integrării ei în Lantul Universal al Natiunilor. În acest sens nu pot decât să îl citez pe Ilustrul si Prea Puternicul Suveran Mare Comandor Fred Kleinknecht: Una din învătăturile de căpătâi ale Ritului Scotian este aceea de a ne construi natiunea.

Ritul Scotian este corpul masonic care are rol de liant, pe plan international, între diferitele Masonerii nationale. Este o upgrade-izare a Ritului de York — atât din punct de vedere ritualistic, cât si teritorial. Mai mult chiar, Ritul Scotian este o înglobare a ritualurilor diferitelor societăti initiatice — Rozicrucieni, Templieri. De aceea este absolut natural si necesar ca orice mason să treacă prin înalta scoală a Ritului Scotian Antic si Acceptat.

Care este mesajul Suveranului Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 si ultim al Ritului Scotian Antic si Acceptat din Romania la această importantă sărbătorire — 200 de ani?

Asa cum suntem învătati în gradul 32 — ca Printi ai Secretului Regal — Supremul Consiliu de grad 33 si ultim al Ritului Scotian Antic si Acceptat din România va continua să lucreze pentru realizarea Unitătii Europei, ca împreună cu celelalte Frătii — Americană, Asiatică, Africană să lucreze pentru realizarea Frătietătii Universale, pentru restaurarea si instalarea Templului lui Solomon. Pentru acest crez, Masoneria Română a suferit, a combătut si combate…”

Comentariu saccsiv:

Întreg complexul ceremoniilor stă într-o referinţă mai depărtată sau mai apropiată de misterul central al Francmasoneriei care este moartea şi învierea lui Hiram, arhitectul templului lui Solomon, identificat simbolic cu un zeu născut din Isis, adică din natură.

Participanţii la ceremoniile Francmasonice repetă simbolic, prin gesturile şi cuvintele lor, omorârea şi învierea lui Hiram, întocmai ca în misterele sincretiste precreştine

Astfel Francmasoneria, în chip clar, este o religie misteriacă cu totul diferită, separată şi străină de religia creştină… Masoneria are slujbe religioase proprii, ca ceremonia învierii în chip de lup, sau botezul masonic, ceremonia recunoaşterii căsătoriei sau căsătoria francmasonă, parastasul francmasonic, inaugurarea templului masonic, etc.

Când vorbesc metaforic, francmasonii se prezintă ca zidarii care au să rezidească, sub conducerea lui Hiram, templul lui Solomon din Ierusalim.

Crestinii il recunosc pe Domnul Iisus, ca fiu al lui Dumnezeu ce s-a jertfit si a inviat pentru pacatele noastre si care a spus: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa„. In schimb la masoni e cam ce spune Oswald Wirth, care il compară pe Hiram cu Hristos, ambele nume exprimând doar acelaşi simbol al trecerii energiei cosmice dintr-o persoană ce dispare definitiv în alta ce apare (moartea şi învierea lui Hiram). Ar fi, zice el, acelaşi mit, doar numele altul …

Pentru ei Biblia se termina odata cu Vechiul Testament, nevorbind in ritualurilor lor de Iisus. Este un fel de panteism rational. Ratacirea cea mare este ca nu cred in invierea crestina si nu-si fac probleme de ce va fi cu sufletul lor dupa moartea dintai.

Dupa cum observati, vorbesc ei de lumina … Despre ce este de fapt vorba?

Albert Pike (1809 – 1891), mason, gradul 33 ritul scotian (rit pe care de fapt el l-a transformat dintr-o societate minuscula, la influenta enorma pe care o stim astazi) a formulat dogma divinităţii lui lucifer în “Morals and Dogma“:

“Lucifer, Zeul Luminii, lupta împotriva lui Adonai, Zeul Bibliei; da, Lucifer e Dumnezeu “

„ Lucifer este purtătorul luminii. Nume straniu şi misterios al celui ce este Spiritul întunericului! Lucifer, fiul dimineţii! Este cel care aduce lumina şi în toată splendoarea sa intolerabilă orbeşte pe cei slabi sau sufletele egoiste. „

Despre francmasonerie Albert Pike sustinea in lucrarea sa “DOGMĂ ŞI RITUAL” ca: „Francmasoneria are două doctrine, dintre care una este ascunsă, cunoaşterea sa fiind rezervată doar Maeştrilor…, iar cealaltă este publică…”

Se cuvine acum sa spunem cateva cuvinte despre lucifer, cel ce a fost cel mai stralucit dintre heruvimi, ceata de ingeri aflata in prima grupa de trei in ierarhia lor. Ei bine, dupa cadere, el si ingerii ce l-au urmat in razvratirea sa de a-si pune tronul langa cel al lui Dumnezeu (o treime din total) au devenit niste uraciuni. El nu este actualmente in vreo lupta cu El, ca nu poate, fiind creatie a Creatorului. El e in lupta cu oamenii, creati „cronologic„ dupa el si pe care Dumnezeu i-a facut dupa chipul si asemanarea sa si pentru care, din mare iubire pentru ei, si-a trimis pe unicul sau Fiu ca jertfa de rascumparare pentru pacatele lor. Diavolul stie ca oamenii mantuiti vor completa numarul ingerilor cazuti din vrednicia lor si asta il face sa turbeze. El crede ca prin actiunile oamenilor inrobiti lui care incearca crearea unei societati care sa nu-l recunoasca pe Dumnezeu, poate micsora numarul celor mantuiti Ba mai mult , incearca chiar sa limiteze numarul de nasteri. Dar nu va avea nici o izbanda, caci scris este in Biblie si de Noul Babilon si de fiara si de balaur si cum vor sfarsi.

In scrierile Sfintilor Parinti este scris foarte clar si faptul ca diavolul poate lua infatisare de inger de lumina in incercarea sa de a sminti pe cei nescrisi in Cartea Vietii. Desigur el cunoaste foarte multe din tainele Universului are si solide cunostiinte teologice si folosindu-se de enorma (in comparatie cu a oamenilor) sa putere, duce in ratacire pe multi, incepand cu iluminatii carora le ofera „intelepciune„, le gadila orgoliul, ii face sa se simta puternici si cum de suflet nu le pasa …

In fapt, masonii practica cultul paladin. Iata ce declara chiar ei:

Madame Blavatsky (H. P. Blavatsky), (1831 – 1891), legaturi apropiate cu ritul scotian (Albert Pike). Lucrarea sa „ The Secret Doctrine „ a fost sursa de inspiratie pentru partea 1 a documentarului anticrestin Zeitgeist . Nascuta in imperiul rus, emigreaza in 1873 in New York si incepe o “cariera“ in spiritism si mai mult agita teorii decat face demonstratii de extracorporalitate, levitatie, telepatie si altele din zona paranormalului. In 1875 fondeaza Theosophical Society. Ulterior incepe sa viziteze India . In 1886 se stabileste in Germania unde scrie o mare parte din Secret Doctrine, o lucrare plina de teorii rasiste, ce spunea ca i-a fost inspirata de maestrii non umani din zona Tibetului . Dupa deces a fost INCINERATA.

Jackson Spielvogel si David Redles de la Simon Wiesenthal Center , au fost nevoiti sa accepte ca lucrarile maleficei femei l-au influentat decisiv pe Adolf Hitler.

Aceasta scria in „The Secret Doctrine„, vol. 1, pag 319 – 320:

„In antichitate si realitate, lucifer sau luciferus, este numele unei entitati angelice ce stapaneste absolut peste lumina adevarului si peste lumina zilei.„

„lucifer este lumina divina si terestra, „spirit sfant„ si „satan„ in acelasi timp„

In 1881, francmasonul belgian Flerie scria:

“Jos Răstignitul!… Împărăţia lui s-a sfârşit! Nu este nevoie de Dumnezeu!”

“Trebuie sa extirpăm lepra devorantă a creştinismului“, ţipa Gambeta

9 comentarii:

  1. niste tampiti cum pot crede in diavol .......dobitoci..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)...Habar nu ai ce vorbesti... Nu-mi poti zice ca-s chior cand am vazut cu ochii mei. Eu nu te-as face dobitoc nici in ruptul capului, chiar daca vorbesti aiurea..numai de n-ai fi ................Apropo, daca erau vedenii, nu le-ar fi vazut si cei ce erau cu mine.

      Ștergere
  2. Arsenie Boca a spus ca Bucurestiul va fi noul Ierusalim.. si a spus sa nu facem griji caci Maica Domnului se roaga pentru noi in fiecare Moment.. deci rezulta ca nu va fi un Ierusalim in care va veni Mantuitorul nostru...
    Va fi Ierusalimul in care va fi incoronat Antihristul!
    Profetia spune ca in momentul in care se va incepe constructia templului lui solomon din ierusalim va veni apocalipsa..
    Deci acum o luam logic... Noul Ierusalim.. Bucuresti... O Catedrala mare exact ca templul lui Solomon... Care este ?
    CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI! si se construieste chiar in momentul acesta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. sry pentru greselile de gramatica dar m-am grabit.

    RăspundețiȘtergere
  4. tot ce trebuie sa facem este sa ne pregatim sfarsitul incet incet se apropie ramaneti cu dumnezeu si ne vom intalni in rai

    RăspundețiȘtergere
  5. Un singur lucru va spun. Stiinta a batut anumite teorii ale religiei.Biserica pot sa spun ,ca a suferit o schimbare ,probabil unii constientizam asta, altii nu.Religia in prezent e o afacere .Daca ar fi sa descriu luxul in care traiesc anumiti "oameni",mana dreapta a lui Dumnezeu,absolventi ai unei facultati de teologie.Nu generalizez ,dar iau exemplele pe care le vedem la TV cu masini luxoase si detinatorii bisericilor acoperite cu aur si argint.Vedem toti acest lucru dar stim foarte bine ca viata traita doar pentru banuti,stransul de averi sunt pacate scrise pe care un bun crestin le stie.
    Exista o intrebare. Oare de ce Vaticanul tine in secret toate cartile vechi scrise de oameni intelepti,matematicieni si fizicieni,oameni care au vrut sa afle originea noastra ??De ce au fost pedepsiti pentru cercetarile lor??Oare ce au aflat ei incat au ajuns sa fie pazite cu orice pret aceste lucrari/carti de care un om de rand nici nu a auzit.Daca tot exista acel Dumnezeu bun de ce exista atatea secrete?V-ati pus intrebarea asta? Exista atatea lucruri de care nimeni nu stie si sunt atatea intrebari care nu au raspunsuri.Eu imi doresc in aceasta tara scoli si spitale.Nu biserici la tot pasul .. Pentru ca un bun crestin se poate ruga si acasa ,iar Dumnezeu probabil ar aprecia mai mult acel om si va avea mai multa mila de el.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si chiar daca acest comentariu nu se potriveste cu ceea ce ati scris aici nu ma intereseaza.Dar m-am saturat de lumea asta oarba!

    RăspundețiȘtergere
  7. http://cultural.bzi.ro/secretele-de-la-vatican-ce-ar-putea-distruge-omenirea-5430

    RăspundețiȘtergere