Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 31 ianuarie 2011

NU E BINE DELOC!!!!


Egiptenii se pregătesc de grevă generală.Ţara este în pragul înfometării


Un milion de oameni sunt aşteptaţi marţi în centrul oraşul Cairo pentru a participa la proteste. În acest timp revoltele paralizează viaţa de zi cu zi în Egipt, multe magazine fiind închise, iar livrările de alimente fiind reduse. Mulţi oameni au rămas fără alimente de bază, iar noile restricţii de circulaţie, între 15.00 şi 8.00 vor înrăutăţi situaţia.

Marţi va fi zi de grevă generală în Egipt, după ce localnicii au ameninţat că ies în stradă, transmite corespondentul Realitatea TV la Cairo, Cristi Zărescu. În Piaţa Libertăţii din Cairo sunt aştepatate peste un milion de persoane pentru a cere plecarea lui Hosni Mubarak.
Centrul oraşului Cairo va fi blocat, iar autorităţile încep să ia măsuri. În jurul televiziunii s-a făcut un gard din beton. Mai multe tancuri şi trasportoare auto blindate, armate cu miniţie reală, sunt pregătite.
Oamenii nu vor să renunţe la proteste până când Hosni Mubarak nu va demisiona, iar opoziţia are acum un lider, în persoana lui Mohamed ElBaradei.
În timp ce nemulţumirea, resentimentele şi naţionalismul alimentează în continuare manifestaţiile din Egipt, un bun vital începe să se epuizeze - mâncarea, relatează CNN, citat de NewsIn.
Multe familii din Egipt au rămas fără alimente de bază, precum pâine, fasole şi orez, iar în multe cazuri nu pot sau nu vor să iasă la cumpărături. Revoltele paralizează viaţa de zi cu zi în Egipt, multe magazine fiind închise, iar livrările de alimente fiind reduse.
Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a ordonat luni prelungirea restricţiilor de circulaţie între orele 15.00 şi 8.00, ceea ce afectează şi mai mult viaţa normală. Postul de televiziune de stat Nile TV a deschis o linie telefonică la care cetăţenii pot suna şi anunţa dacă nu găsesc pâine.
Guvernul egiptean nu pare să ia nicio măsură pentru a schimba această situaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu