Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 11 ianuarie 2011

DEZBATEREAPROIECTULUI HG LEGAT DE CARDUL NATIONAL DE SANATATE

Cum spuneam, sa refuzam cardul de sanaatte cu cip! E dreptul nostru sa primim servicii medicale si fara acest card !!! S-a lansat ideea de a actiona in justitie Ministerul Sanatatii pentru abuz! sa nu renuntam la a ne exprima protestul fata de acest card cu cip!!!
Ce informaţii conţine cardul naţional: diagnostice cu risc vital, acceptul de donare, Rh
Ministrul Sănătăţii a pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei, marţi, până în 10 februarie, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX - Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare.

Informaţiile minime care vor putea fi accesate de pe cardul naţional, precum şi informaţiile înscrise pe cipul cardului sunt numele, prenumele, precum şi codul numeric personal ale asiguratului, codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, diagnostice medicale cu risc vital şi boli cronice, grupa sanguină şi Rh, acceptul exprimat, în timpul vieţii, pentru prelevarea de organe, ţesuturi şi celule, după deces, cu respectarea legii sănătăţii, cât şi datele despre medicul de familie, respectiv nume, prenume, date de contact, conform Mediafax.Informaţiile medicale minime stocate în format electronic vor fi editate de medicul de familie pe listele căruia figurează asiguratul, potrivit proiectului de HG.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu