Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 decembrie 2011

PE CAND UN PREMIU NOBEL PENTRU DESCOPERIRILE ROMANESTI? CE JOCURI SUNT IN SPATELE ACORDARII ACESTUI PREMIU ?

Telocitele, celulele vindecatoare descoperite de romani
Cand unul dintre organele vitale este afectat, organismul uman face eforturi enorme pentru o sansa la viata. Cercetatorii romani, care cauta permanent solutii pentru invingerea bolilor incurabile, au facut o descoperire extraordinara: celulele care alaturi de cele stem ar putea reface organele, printre care muschiul inimii.

Cercetatorii de la Institutul National de Patologie Victor Babes si seful departamentului de Medicina Celulara si Moleculara al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti au descoperit telocitele, celulele care ar putea reface muschiul inimii afectat de infarct, cat si creierul. Descoperirea a fost realizata in timp ce specialistii studiau celulele din pancreas, moment in care acestia au observat un alt tip de celule, similar celulelor stem.

Denumite de specialisti telocite, aceste celulele au un corp mic, dar cu prelungiri extrem de lungi, si sunt prezente in aproape toate organele corpului. Rolul acestor telocite este de tele-coordonare la distanta, prin intermediul telopodelor (prelungirilor).

Telocitele pot regenera muschiul inimii

•Infarctul miocardic, principala cauza de mortalitate in Europa

„Grupul nostru a studiat prezenta telocitelor atat in organe cavitare (inima, tub digestiv, plaman, uter, trompa uterina), cat si necavitare (pancreas, glanda mamara, placenta) si in invelisul organelor (pleura, pericard, peritoneu). Una dintre cele mai interesante descoperiri este legata de prezenta si rolul telocitelor in reparatia cardiaca dupa infarct miocardic, implicarea acestora fiind de maxima importanta, in conditiile in care in Romania mortalitatea prin boli cardiovasculare este pe locul intai in Europa", a declarat pentru Mediafax presedintele Academiei de Stiinte Medicale, academician Laurentiu Popescu.
Profesor doctor Laurentiu Popescu a declarat ca daca se va reusi izolarea si multiplicarea celulelor telocite, acestea vor putea fi utilizate cu succes, alaturi de celulele stem, in tratarea infarctului miocardic, avand puterea de a regenera inima.

Mai mult decat atat, „ceea ce este foarte important este ca, probabil, ele asigura capacitatea regenerativa a unui organ daca sunt stimulate. Cheia problemei este sa gasim ceva care sa le stimuleze, pentru ca, din anatomia comparata stim la speciile care au o capacitate mare de regenerare, cum este specia de peste numita Zebra, si la soparle, povestea cu coada este ca daca tai o bucata, se regenereaza, dar ce nu stie toata lumea este ca, daca tai o bucata de inima fie de la pestele Zebra, fie la salamandra se reface, iar numarul de telocite la pestele Zebra si la soparla este imens. E o pista” a mai declarat profesorul Laurentiu Popescu, pentru Agerpres.

Cercetatorii romani nominalizati la Premiul Nobel

Romanii sunt primii cercetatori care au descoperit aceste celule, iar existenta telocitelor a fost confirmata de echipe independente din Italia, Germania, Marea Britanie si China. Descoperirea este cu atat mai grandioasa, cu cat in ultimii 100 de ani descoperirile de celule noi au fost extrem de rare

In ciuda faptului ca banii alocati cercetarii medicale in Romania sunt foarte putini, comparativ cu alte tari, Institutul Victor Babes a avut si continua sa obtina rezultate impresionante, fiind nominalizat la Premiul Nobel pentru Medicina de 19 ori.

Un comentariu:

  1. Sa vedeti scandal intre "ortodocsii de elita" (ca nu stiu cum sa le spun altfel) cand se va afla ca dr. L.M.Popescu e mason (ca asta e, cam este...). Brusc telocitele vor fi declarate inventie satanica si daca se aplica vreun tratament bazat pe cunostintele astea muschiul inimii in cauza va fi declarat inapt sa primeasca rugaciunea adevarata iar respectivii vor trebui opriti de la sfintele taine. Propun si infiintarea unei comisii contra becurilor electrice, inventie a unui mason notoriu (Edison) si demonstratii contra automobilelor Ford (familia Ford sunt masoni de mai multe generatii). Evident, glumesc (minus informatia din prima fraza), dar e bine sa anticipati ca omul va fi defaimat in stil specific romanesc "de rit vechi". Ritul ala care a facut ca romanii fara capatai sa-i defaime si sa-i injoseasca pe toti romanii care au facut ceva bun pe lume.

    RăspundețiȘtergere