Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 decembrie 2010

400 de musulmane din Pakistan au cerut guvernului execuţia unei creştine

PRIGOANA CRESTINILOR CONTINUA!
400 de musulmane din Pakistan au cerut guvernului execuţia unei creştine


Asia Bibi este prima femeie judecată pentru încălcarea mult-disputatei legi cu privire la blasfemie şi riscă, prin această lege, chiar condamnarea la moarte.

Demonstraţie de ură şi intoleranţă religioasă în oraşul pakistanez Karachi. Peste 400 de femei musulmane au cerut în stradă guvernului să execute o femeie creştină, judecată pentru defăimarea religiei islamice.
Asia Bibi este prima femeie judecată pentru încălcarea mult-disputatei legi cu privire la blasfemie şi riscă, prin această lege, chiar condamnarea la moarte. Mai mult, un imam taliban a oferit o recompensă pentru cine va reuşi să o ucidă pe creştină, dincolo de decizia tribunalului. Femeia este acuzată că ar fi înjurat folosind numele Profetului Mahomed - asta după ce adusese apă pe un cîmp unde muncea alături de alte femei, iar cîteva dintre acestea au refuzat să bea, tocmai pentru că apa era adusă de o creştină.
Asia Bibi se consideră victima unei înscenări: "Tot ce pot să spun e că am patru fete mici. Am fost pe nedrept implicată în acest caz fals. Nu am comis nicio blasfemie împotriva Profetului. Îl considerăm (pe Mahomed, n.r.) ultimul dintre Profeţi şi Îl respectăm. Am fost acuzată pe nedrept".
Mediatizarea intensă a cazului a atras atenţia mai multor organizaţii internţionale pentru Drepturile Omului, care susţin că această lege a fost exploatată de numeroşi extremişti religioşi. Legea anti-blasfemie se bucură însă de un larg sprijin în Pakistan, unde populaţia este 95% musulmană şi 4% creştină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu