Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 decembrie 2010

MOASTELE SFANTULUI GHEORGHE IN ROMANIA.DEFINITIV!

Moaştele Sfântului Gheorghe aduse definitiv în România, la Braşov

Fundaţia „Dacia" şi Biserica Sfânta Treime din Şcheii Braşovului fac un cadou deosebit românilor: moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.
Acestea vor fi aduse în ţară în data de 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, de la o biserică de la graniţa dintre Rusia şi Ucraina.
Moaştele vor rămâne definitiv în ţară, la Biserica Sf. Treime, locul unde s-a scris şi s-a cântat pentru prima dată imnul României, „Deşteaptă-te române!".„Va fi organizat un ceremonial mlitar şi religios la cel mai înalt nivel. Să nu uităm că Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, prăznuit pe 23 aprilie, este protectorul oficial Armatei Române. Slujba de binecuvântare va fi oficiată de Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfinţitul dr. Laurenţiu Streza, de la ora 15.00, împreună cu un sobor de preoţi din Rusia, Bucovina şi din ţară", a declarat pentru „Adevărul de Seară" Liviu Pandele, preşedintele Fundaţiei „Dacia". La ceremonie şi-au anunţt prezenţa înalţi demnitari ai statului roman, cât şi ai bisericii ortodoxe din statele ortodoxe: Grecia, Rusia, Ucraina şi Republica Moldova. De asemenea, vor fi prezenţi, la nivel de ambasador, reprezentanţi ai Ordinului Militar de Malta(NR:?????) ordin al cărui protector este Sfântul Gheorghe.A adus şi moaştele Sf. Andrei.
Anul trecut, Fundaţia „Dacia" a adus la Braşov moaştele Sf. Apostul Andrei. Acesta este cunoscut drept creştinătorul geto-dacilor şi apostolul românilor. Apostolul Andrei este cel care i-a unit pe români în credinţă şi stă la baza etnogenezei poporului român. Aproximativ 100.000 de credincioşi au venit să se roage la Braşov, moaştele fiind binecunoscute pentru vindecarea bolnavilor care vin şi se roagă la ele.

sursa: adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu