Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 martie 2011

CATEVA IDEI DE MENIU IN POST. POFTA BUNA!

Ciuperci gatite taraneste
500 g ciuperci proaspete, 1 ceapa, sare, piper, 1 ceasca de vin, marar tocat, 1 ceasca ulei

Se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa tocata si o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic. Peste sosul rezultat se pune o ceasca de vin alb, sare si piper. Cind au scazut bine, se adauga verdeata si se ia cratita de pe foc. Ciupercile se servesc fierbinti, cu mamaliguta.

Dovlecei umpluti cu varza
Ingrediente: 10 dovlecei, 1 varza, 3 rosii sau 1 lingura cu bulion, 4 linguri cu ulei, 1 ceapa, sare, cimbru.

Mod de preparare: Dovleceii se curata de coaja, se taie si se golesc de seminte. Se spala si se lasa la scurs pe un prosop. Varza se toaca marunt, se freaca usor cu sare, pana cand se strange zeama in vas. Se spala si se pune in cratita cu ulei, impreuna cu ceapa tocata. Se lasa la calit, timp de 30 de minute. Se adauga rosiile fara coaja sau bulionul, cimbru si se mai lasa pe foc cateva minute. Dovleceii sunt umpluti cu varza calita, sunt acoperiti cu apa calda si sunt introdusi la cuptor, vreme de 30 de minute. Se servesc calzi

Cartofi taranesti cu ceapa
Ingrediente:

1 kg cartofi, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1/2 lingura vegeta, 2-3 liguri pasta tomate, 1 ligura patrujel si cateva frunze de telina, 2-3 linguri ulei.

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt, morcovul il punem taiat cubulete mai mari, iar telina se da pe razatoarea mica. Toate acestea se pun la calit cu apa si ulei. Dupa ce s-au calit bine, punem apa si o lasam sa dea in clocot, apoi se pun cartofii taiati cubulete potrivite si se lasa la fiert cam 20 min. Cand sunt aproape gata, se pune pasta de tomate si vegeta si se mai da in cateva clocote la foc mic. Dupa ce oprim focul, punem verdeata tocata fin
Cartofi cu ardei la cuptor
500 g cartofi, ulei, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 lingurita mustar, sare, piper, concentrat Delikat, 1 lingurita mustar, 100 g pasta de tomate, patrunjel verde
Cartofii curatati se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de cartofi. Cind ceapa devine sticloasa, se adauga ardeiul tocat, mustarul si 300 ml supa facuta cu Delikat. Se lasa sa fiarba pina se inmoaie ardeii. Daca mai trebuie zeama, se completeaza cu supa. Cind sint bine fierti cartofii, se adauga pasta de tomate, se sareaza si se pipereaza si se da mincarea la cuptor pentru 15 min. Se presara patrunjel tocat deasupra.

Gogosi de post
Ingrediente:
500 grame faina, un cubulet de drojdie (25 g.), o lingurita rasa de sare, o lingura rasa de zahar, cca. 200 ml. apa calduta

Mod de preparare:
Faina se pune intr-un vas, la mijloc se face un cuib, se pune drojdia cu lingura de zahar si apa calduta (nu rece sau fierbinte). Drojdia, zaharul si apa se amesteca in cuib pina se obtine o pasta (nu se amesteca cu toata faina, doar putina, in cuib), dupa ce s-a facut pasta se adauga faina deasupra si se lasa pina rasare (iese pasta la suprafata).

Se adauga apa calduta si se framinta o coca mai moale si se lasa la dospit, pina creste in volum (dospitul se face la cald).

Cind coca e crescuta se incinge uleiul intr-o cratita, se ia cu mina si se fac scovergi, fie rotunde, mari cit cratita, fie ovale, de marimea palmei. Se coc pe-o parte si pe alta, se pudreaza cu zahar si se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu