Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 martie 2011

ULTIMA GASELNITA A ELITELOR: AVORTUL E MAI BUN DECAT NASTEREA. CE MINTE DIABOLICA POATE SCORNI O ASEMENEA TAMPENIE???

Femeile din Anglia, îndemnate să facă avort

Femeilor însărcinate ar trebui să li se spună că avortul este mai sigur decât o sarcină dusă la termen, urmată de naştere. Asta spun noile norme, care urmează să fie adoptate în Anglia de Colegiul Regal de Obstetrică şi Ginecologie.


Din fericire, noile reglementări sunt de abia în fază de schiţă, deci mai există o şansă ca ele să nu fie adoptate definitiv, mai ales că atât medici, cât şi grupuri religioase au criticat poziţia Colegiului.

Avortul e mai sigur ca sarcina şi nu afectează psihicul

Schiţa redactată de obstetricieni spune că toţi medicii, asistentele şi psihologii implicaţi în avorturi ar trebui să le spună pacientelor că fac alegerea corectă fiindcă avortul este mai sigur decât sarcina şi naşterea.

Şi mai mult, că avortul nu provoacă probleme psihologice pe termen lung, afirmaţie pe care ar putea să o contrazică milioanele de femei ce au suferit un avort.

De altfel, textul se contrazice singur. În următoarele fraze se spune că bolile psihice sunt mai frecvente la femeile care au suferit un avort, dar nu se ştie dacă sunt legate de această intervenţie.

Interesele materiale, mai importante decât sănătatea femeilor

Presa din Anglia este şocată de faptul că la noile reglementari contribuie şi clinicile specializate în avorturi. „Este ca şi cum producătorii de tutun ar evalua consecinţele fumatului sau ca şi cum un lanţ de fastfood ar studia efectele acestei mâncări”, spun cei de la Daily Mail. Ei se mai întreabă de ce au fost consultate clinicile de avorturi, dar nu s-a cerut părerea niciunui psihiatru.

Evident, la mijloc sunt interese financiare, altfel nimeni nu îşi explică de ce o instituţie responsabilă cu sănătatea reproductivă a femeilor ar emite astfel de norme aberante.

Într-adevăr, în ţările dezvoltate rata mortalităţii materne este mai mare în cazul naşterilor decât în cazul avorturilor, însă acest lucru nu justifică poziţia Colegiului Regal de Obstetrică şi Ginecologie. Este evident că cele care solicită un avort nu o fac de teamă că ar putea muri la naştere, ci din cu totul alte motive.

Şi oricum, cea mai sigură variantă pentru sănătatea unei femei este contracepţia folosită corect şi la timp.



Sursa: Unica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu