Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 noiembrie 2011

SA-I MAI VAD PE RATACITII DE SECTANTI CARE NEAGA ICOANELE CE MAI SPUN .... INCA O DOVADA CA PRIMII CRESTINI CINSTEAU, ASEMENI ORTODOCSILOR, SFINTELE ICOANE

Descoperire la Ierusalim. Arheologii au găsit un obiect creştin vechi de 1.400 de ani


O cutiuţă confecţionată din os de animal, veche de 1.400 de ani, a fost descoperită de arheologi pe o stradă din Ierusalim. Pe capacul cutiuţei, care măsoară 2 centrimetri lungime şi 1,5 centimetri lăţime, este desenată o cruce, iar în interior se pot distinge două chipuri, gravate pe o foiţă de aur, potrivit Daily Mail.

Potrivit lui Yana Tchekhanovets, un membru al Autorităţii Antichităţilor din Israel, cutiuţa este făcută din oase de cămila, cal sau vacă şi se pare că datează din secolul al VI-lea. Se presupune că i-a aparţinut unui credincios, care o purtau cu el. Chipurile din interiorul cutiuţei par a fi ale Fecioarei Maria şi Iisus Hristos.

Cutia a fost găsită în urmă cu doi ani, pe o stradă din vechiul Ierusalim. Cu toate acestea, arheologii au făcut publică descoperirea abia săptămâna trecută, cu ocazia unei conferinţe de presă.

Descoperirea este importantă pentru că oferă informaţii preţioase despre faptul că oamenii foloseau icoane încă din perioada bizantină şi nu se limitau doar slujbele religioase.

Cutiuţe similare au fost găsite şi în urmă cu treizeci de ani, în Iordania, însă cea descoperită acum este cea mai relevantă pentru că se află într-o stare foarte bună. Astfel de cutiuţe sunt folosite şi în prezent de către creştini, în special de ortodocşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu