Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 noiembrie 2011

Biserica unde s-a ținut SINODUL al 7-lea a Toată Lumea a fost declarată MOSCHEE

Biserica Sfânta Sofia din Niceea, locul unde a avut loc în 787 al 7-lea Sinod a Toată Lumea (Ecumenic), cunoscut și sub numele de Sinodul de la Niceea, a fost declarată moschee de guvernul Turciei.

“Conform presei turcești, chemarea musulmanilor la rugăciune din fosta biserică nu a mai fost auzită de la înființarea Republicii Turcești în 1923, cînd a fost transformată în muzeu. Minaretul a fost adăugat bisericii în timpul perioadei otomane(…) Anul trecut minaretul a fost recondiționat.

Decizia a stîrnit controverse aprinse. Istoricul Selcuk Mülayim de la Universitatea Marmara a evidențiat importanța clădirii în istoria creștinismului și a avertizat că decizia va stîrni proteste în întreaga lume. Camera de Comerț din Iznik a criticat decizia numind-o ‘de neînțeles’, deoarece micul orașel trăiește din turism.”

A fost deja anunțată decizia de a tranforma în moschee și Sfânta Sofia din Istanbul.

Sfînta Sofia din Istanbul, fosta catedrala a Patriarhiei din Constantinopol, ulterior moschee, acum muzeu, ar putea redeveni moschee, a relatat ziarul turcesc Sabah. Renovarea e în desfășurare. Un mimbar – o platformă pentru imam – va fi construită în muzeu. Adjunctul primului ministru, Bulet Arinc, a spus în timpul unei vizite la muzeu că în Sfînta Sofia trebuiesc făcute schimbări radicale. Sfînta Sofia a fost construită în Constantinopol, acum Istanbul, în 537. După ce Mehmet al II-lea a cucerit orașul în 1453, biserica a fost transformată în moschee.

sursa: moldova noastra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu