Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 18 octombrie 2009


sursa: depinde de noi blog

Preşedintele Cehiei, Vaclav Klaus, susţine că nu va semna Tratatul de la Lisabona, o decizie care le-ar permite conservatorilor britanici, dacă ar ajunge la putere, să organizeze un referendum în Marea Britanie pe tema documentului european, relatează ediţia online a cotidianului The Times.
Preşedintele eurosceptic al Cehiei este ultimul obstacol în calea ratificării noului Tratat UE, dar, potrivit The Times, Klaus le-a promis susţinătorilor că nu va semna documentul.
Întrebat duminică dacă va semna Tratatul, Klaus a replicat: "Nu vă faceţi griji, nu voi semna".
Premierul ceh Jan Fischer a încercat să evite o confruntare cu Vaclav Klaus, cedând cererii acestuia de redeschidere a negocierilor cu UE pe tema Tratatului. Cu toate acestea, premierul i-a cerut preşedintelui să garanteze semnarea Tratatului dacă liderii UE vor accepta condiţiile sale şi în cazul în care Curtea Constituţională nu va avea obiecţii.
Klaus solicită o clauză specială pentru Cehia care să împiedice germanii să reclame restituirea proprietăţilor de pe teritoriul ceh, după evacuările care au urmat celui de-al II-lea Război Mondial. Problema va fi discutată cu ocazia summitului UE programat pentru 29-30 octombrie

Un comentariu:

  1. Doamne ajuta!
    Felicitari pt acest blog. toate articolele sunt f bune si adevarate. Dumnezeu sa va dea putere sa mergeti pana la capat pe aceasta linie.(nu stiu cum se poate trimite un coment privat sau abonare la articole)
    Fabian S.

    RăspundețiȘtergere