Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 decembrie 2010

BONURILE DE CASA-CANCERIGENE!!!

De pe siteul ziuaonline aflam ca:

Nu tineti in mana mai mult de 10 secunde bonurile de casa. Sunt cancerigene
Bonurile de casa contin bisfenol in concentratie mare, un agent cancerigen vinovat pentru aparitia bolii si a pubertatii precoce, dupa cum au descoperit oamenii de stiinta, anunta ziare.com.Aceasta substanta este perceputa de organism ca si hormonul sexual feminin, estrogenul, fiind indeosebi periculos pentru copii, conform Daily Mail. Nu e prima oara cand oamenii de stiinta atrag atentia asupra acestui agent cancerigen, care se gaseste inclusiv in biberoanele bebelusilor, jucarii si ambalajele produselor alimentare.Cea mai recenta cercetare a unei echipe din SUA a presupus testarea bonurilor de masa adunate de la 22 retaileri populari si din mai multe cafenele din SUA. Bisfenolul se utilizeaza pentru ca cerneala sa fie vizibila pe anumite tipuri de hartie.Oamenii de stiinta au descoperit ca numai 10 secunde in care tinem un astfel de bon in mana sunt de ajuns pentru ca 2,5 micrograme de bisfenol sa ajunga pe degetele noastre. Daca impaturim sau tinem in mana si mai mult timp bonul, o cantitate de 15 ori mai mare de bisfenol este transferata pe mainile noastre.Acesta substanta a fost gasita pe 21 din cele 22 de bonuri de masa analizate. Din pacate, insa, ajunge pe mult mai multe obiecte si la mai multe persoane, din mana in mana.

2 comentarii:

  1. @ Danutza
    Am remarcat ca articolul nu este scris de tine, dar la inceputul lui se vorbeste de bonurile de casa si in final de bonurile de masa.
    Intentia mea nu este de a de a ma certa cu tine ,dar ar fi bine de stiut de care bonuri sa ne ferim, dar nici sa ajungem de frica bisfenolului la o teama de a atinge orice hartie tiparita.

    Am ajuns sa mancam rahat pe paine (nu din cel turcesc) si spun asta din postura unuia care am activat ca operator chimist in industria alimentara, si daca nu ma panichez cand vine vorba de mancare (desi ar trebui!) este mai greu pentru mine sa inteleg spaima atingerii unor hartii.

    Consider laudabila orice intentie care ne avertizeaza asupra diverselor pericole la care ne expunem, si "critica" mea te rog sa o consideri constructiva pentru ca doar asa prin pareri bune sau rele se epuizeaza toate lacunele subiectului si se ajunge la desavarsirea adevarului.

    Alex

    RăspundețiȘtergere
  2. pai e clar ca si bonurile de masa contin bisfenoli. aceasta substanta se gaseste inclusiv in pet-uri de aceea e bine s anu consumam alcool ambalat in pet. idem si biberoanele- plasticul are bisfenol. asadar, nu trebuie sa ne istericam, dar trebuie stim de ce sa ne ferim.

    RăspundețiȘtergere