Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 septembrie 2011

REVENIREA ACASA: EMIR KUSTURICA

Emir Kusturica – fost musulman, acum creştin



In anul 2005, de Sf. Gheorghe, a fost botezat in Biserica Ortodoxa Sarba si a luat numele de Nemanja Kusturica (Немања Кустурица). Botezul a avut loc in Manastirea Savina in apropiere de Herceg Novi, Muntenegru.

Raspunde criticilor sai, care au considerat act final de tradare a radacinilor Bosniace musulmane, cu urmatoarele: “Tatal meu a fost ateu, si s-a descris mereu ca fiind sârb. Poate am fostmusulmani de 250 de ani, dar înainte am fost ortodocsi, iar în adâncul inimii noastre am fost mereu sârbi. Religia nu poate schimba acest fapt. Am devenit musulmani doar pentru a supravieţui invaziei turce..”

Mergand inapoi pe linia arborelui genealogic pana inainte de convertirea la islam, el provine din familia Babic, mai precin din Kusturica, care au ajutat la construirea podului Arslanagić în secolul al 18-lea, care vin din Bileća. (a luat numele de Kusturica dupa convertirea la islam)

Emir Kusturica Nemanja, sa nascut pe 24 noiembrie 1954 în Sarajevo. Este regizor, actor si muzician, recunoscut la nivel international si aclamat pentru mai multe filme. A castigat de doua ori Palme d’Or la Cannes (pentru When Father Was Away on Business şi Underground ), precum şi Comandant al ordinului francez Ordre des Arts et des Lettres.

Aproximativ din 2005, resedinta primara a lui Kusturica este Drvengrad, un sat din regiunea Mokra Gora din Serbia. Portiuni din acest sat istoric a fost reconstruit pentru filmul sau „Viata este un miracol”.


Sursa: http://www.raspunsislamului.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu