Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 10 octombrie 2011

SA AJUTAM UN BAIETEL SA NU- SI PIARDA VEDEREA!

Scrisoarea mamei


Numele meu este Colgiu Liliana si sunt mama unui baieţel de 3 ani – Colgiu Sebastian, care a fost diagnosticat cu RETINOPATIE DE PREMATURITATE (boala ce determină dezlipirea retinei si in final orbirea).


Când avea doar o lună de zile copilul a fost operat cu leserul dioda,însă operaţia nu a reuşit să-i redea vederea. În prezent Sebastian poate sa distingă doar lumina de intuneric dar nu vede absolut nimic.


Cu toate acestea am continuat sa ne luptăm pentru copilul nostru si pe data de 19.09.2011 am reuşit să ajungem in Italia, unde Sebastian a fost consultat de dr. Antonio Capone – medic din SUA.

Acest medic ne-a spus că la ochişorul drept Sebastian are dezlipire totală de retină şi glaucom, ceea ce necesită o intervenţie chirurgicală deoarece din cauza acestei boli ochiul copilul creşte în dimensiune si există riscul să iasă din orbită şi să rămână fără ochi.

În ceea ce priveşte ochiul stâng al copilului medicul a fost mai încrezător. La acest ochi este o dezlipire parţială de retină şi în urma unei operaţii copilul ar avea şanse mari să vadă. Operaţia nu suportă amânare deoarece cu trecerea timpului nervul optic al copilului se atrofiază iar şansele pentru vedere se risipesc.

Din păcate intervenţia chirurgicală de la ochiul stâng, care poate să-i redea vederea fiului nostru şi o şansă la o copilărie normală, se poate realiza numai în SUA în cadrul Spitalului William Beaumont din Detroit.

Atât costurile acestei intervenţii chirurgicale cât şi transportul şi cazarea pentru trei săptămâni în SUA necesită un efort financiar imposibil de suportat pentru familia mea, respectiv suma de 20.000 euro.

Intrucât Sebastian are nevoie permanentă de supraveghere eu sunt persoana care trebuie să stea în permanenţă cu el, motiv pentru care nu pot să mă angajez.

Soţul meu este cel care intreţine toată familia fiind angajat ca civil în cadrul unei unităţi militare. Noi mai avem un copil care are 16 ani si pentru care facem eforturi să-i oferim o educaţie, acesta fiind elev la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Voluntari. Suntem oameni modeşti, cu studii medii, iar suma de 20.000 euro depăşeşte cu mult posibilităţile noastre.

Prin intermediul acestui blog va adresez rugămintea de a ne sprijini să-l ajutăm pe Sebastian, să aibă o şansă la o viaţă normală, să se poata juca şi el alături de ceilalţi copii de vârsta lui.

Vă mulţumesc foarte mult!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu