Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 decembrie 2010

Românii vor avea buletine cu cip şi amprentă digitală din 2011

De pe siteul realitatea aflam ca:

Românii vor avea buletine cu cip şi amprentă digitală din 2011
După paşapoartele biometrice a venit rândul buletinelor cu cip şi amprentă digitală să-i bulverseze pe români. Vestea buna este că românii vor putea să aleagă ce fel de carte de identitate îşi doresc. Oamenii pot decide dacă vor să aibă un buletin cu cip, unul cu amprentă digitală şi sau rămân la cel standard. Modificările vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2011.
Românii vor putea alege între buletinul cu cip, cel cu cip şi amprentă digitală sau cel clasic


Buletinul cu cip şi amprentă digitală îi sperie pe români. Aceştia se tem că datele lor personale ar putea fi folosite în afara legii. Autorităţile sunt însă de părere că varianta cărţii de identitate electronice asigură protecţia cetăţenilor şi reduce rata infracţionalităţii.
"Amprenta este cea care asigură o protecţie 100% împotriva tentativelor de fraudă, uz de fals. Este un document extrem de sigur în perspectiva aderării la spaţiul Schengen", a declarat directorul adjunct al Direcţiei pentru Edivenţa Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, Daniel Gheorghe.
Indiferent dacă veţi opta pentru un buletin cu cip, unul cu cip şi amprentă digitală sau rămâneţi la cel standard, acesta va avea, ca si până acum, o valabilitate de 10 ani. În cazul pierderii sau furtului cărţii de identitate, hoţii nu vor putea să identifice elementele secrete. Acestea se văd doar cu ajutorul unor aparate speciale şi pot fi verificate exclusiv de autorităţi.
Ministerul de Intrne vrea ca măsurile cuprinse în proiectul de lege să fie aplicate începând cu 1 iulie 2011.
"De la momentul în care şi ultimul judeţ din ţară va trece la emiterea cardului electronic de identitate etapizat, pe intervale de variante, într-un termen de patru ani dorim să schimbăm documentele aflate în circulaţie cu noul document de identitate", a completat Daniel Gheorghe.În ultimii doi ani, poliţiştii au descoperit numai la frontieră peste 1.000 de buletine false. Sistemul cărţilor de identitate biometrice a fost aplicat şi în ţări din Uniunea Europeană precum Spania, Portugalia, Lituania, Germania, Belgia sau Olanda.

Suna ca o sentinta! Adica ei tot pe-a lor o tin! Aparent ne ofera solutii, dar ideea e ca toti sa avem acte biometrice.Sa ne intarim in credinta si sa nu depunem armele!Doamne-ajuta!

2 comentarii:

  1. Danutza ,daca ai citit comentarile despre aceasta tema se speculeaza ,pe drept cuvant zic eu, ca si in asa-zisele buletine clasice pot contine ascunse in ele cipuri RFID...ca zice acolo..."În cazul pierderii sau furtului cărţii de identitate, hoţii nu vor putea să identifice elementele secrete. Acestea se văd doar cu ajutorul unor aparate speciale şi pot fi verificate exclusiv de autorităţi "deci faza asta se poate aplica si buletinelor clasice au ba?.Zic astia ca buletinele ne ajuta sa intram in schengen prin combaterea falsului de indentiate cica...ca ieuropenii chipurile nu ne vor.Si la emisiunea lui Ciutacu pe antena3 "Vorbe grele"care il are invitat pe ieroparlamentarul Preda care spune ca schengenul va aduce avantaje deosebite...ca cica se deschide piatza muncii...cate beneficii ne aduce schengenul chiar si securitate nationala...atatea bunuri toate la pretul neinsemnat al unui biet CIP.Va fi greu sa rezistam tentatiei...Domnului sa ne rugam sa ne intareasca.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Propun sa actionam si noi concret fratilor!!!poate ati auzit ca s’a amanat introducerea de acte de identitate cu cip,dar incepe introducerea cardurilor de sanatate.in curand va veni si pecetea finala!!!e adevarat ca fiecare e responsabil pt mantuirea sufletului sau dar ar trebui ca niste crestini adevarati sa ne sprijinim unul pe altul si impreuna sa lucram la mantuirea noastra a tuturor.problema cu multi crestini de azi e ca sunt caldicei.trebuie ori sa fii cu Hristos pana la capat ori nu mai esti deloc!nu exista cale de mijloc trebuie sa ne pastram credinta ortodoxa pan la capat altfel… Sa stiti ca cea mai buna solutie in vremurile acestea este RUPEREA DE SISTEM!!!si nu atunci cand deja incepe introducerea pe scara larga a pecetii apocaliptice,ci CAT MAI CURAND!ALTFEL NU VOM SCAPA!Va fi greu dar nu imposibil!asadar eu propun:
    -fiecare din noi si familiile si duhovnicii nostri sa se gandeasca LA MODUL CEL MAI SERIOS daca accepta mucenicia
    -pe baza acestei decizii sa formam un grup care accepta sa se rupa complet de sistem si impreuna sa stabilim cum sa facem,sa ne lasam nr de telefon adresele de email,sa vorbim la telefon,sa facem un forum,iar cineva dintre noi sa faca o lista cu aceia din grup
    -sa plecam impreuna la manastirea Petru Voda sau la manastirea Optina,locuri unde nu se accepta deloc cipurile,si SA NU NE MAI INTOARCEM!!!E FOARTE SERIOS!!!greu dar necesar.Pt a realiza aceasta comunitate de crestini orttodocsi ar fi bine sa colaboram cu cei de pe celelalte bloguri ortodoxe antisistem si sa le zicem la toti aceasta initiativa,gen saccsiv,ortodoxia,bataiosu,etc…sunt multe…sa facem un forum doar al nostru unde sa discutam despre plecare.ca daca nu plecam din timp,nici nu vom mai pleca,ca nu vom mai avea cum…deci sa ne miscam!!!!daca ne rupem fiecare de sistem separat nu e bine…sa fim si noi ca primii crestini,prigoniti dar uniti!!!sa vindem tot ce avem sau sa dam de pomana,sa ne facem bagajele(haine,carti folositoare pt suflet,de rugaciuni,calendar,icoane,hrana neperisabila,apa cat putem duce,seminte,eventual unelte sa cultivam,cate un animalut dupa putinta…lista impreuna o vom stabili dar fara sa ne certam,si totul vom imparti intre noi…sa stabilim un loc de intalnire si o data de plecare convenabile pt toti,apoi sa luam bilete de tren sau sa mergem cu un autocar si…Doamne ajuta!!!sa lucram in echipa…unde s multi puterea creste si ,,unde sunt 2 sau3 adunat in numele Meu sunt si eu in mijlocul lor”.putem sta la manastire o vreme,iar atunci cand chiar nu se va mai putea trai acolo din cauza razboiului si a prigonirii,vom parasi manastirea,vom lua ce ne trebuie si vom pleca sa traim in munti sau in pesteri si paduri si ne va ocroti Dumnezeu.daca va fi voia Lui sa sfarsim muceniceste,vom marturisi si fie ce o fi.pana atunci vom trai crestineste,cu Spovedanie saptamanal si Impartasanie dupa putinta,cu mancare cu masura si somn putin,cu post si rugaciune si chiar cu Sfintele Slujbe chiar daca va trebui sa le tinem pe ascuns sub pamant!trebuie sa vorbim cu parintele Iustin Parvu sau cu staretul de la Optina neaparat si sa ne stergem urmele!sa renuntam la bani,la case,la masini,la scoala,la servicii,la contul bancar,la credit,platitiva datoriile,si sa ne rugam neincetat Domnului si Fecioarei Maria si ingerilor si sfintilor sa ne ajute!va rog spunetimi ce parere aveti despre aceasta initiativa si as vrea sa stiu cati ar fi de acord si daca e buna!nu silim pe nimeni!dati mai departe pe alte forumuri si siteuri propunerea si cine vrea sa ma contacteze o poate face la adresa de mail
    super_iunny98@yahoo.com.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere