Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 februarie 2010

Iata efectele devierii de la dreapta credinta:
Arhiepiscopul de Canterbury: Scuze profunde homosexualilor creștini
(NR: care crestini????)

IDEILE PRINCIPALE
Înaltul prelat britanic se remarcase printr-o poziție liberală în privința drepturilor egale pentru homosexuali in cadrul Bisericii, însă a adoptat recent o poziție conservatoare, de dragul unității Bisericii Anglicane.

Dr Rowan Williams are greaua misiune de a păstra unitatea Bisericii Anglicane

Dr. Rowan Williams, șeful Bisericii Anglicane a deschis lucrările Sinodului General – un fel de parlament al Bisericii Anglicane, cu un discurs in care a făcut apel la încetarea luptelor din sânul instituției pe tema hirotonisirii clericilor homosexuali în SUA și a femeilor în poziția de episcop în Marea Britanie. În timpul discursului, arhiepiscopul de Canterbury și-a cerut scuze pentru ca a subevaluat aportul comunității LGBT la Biserica Anglicană din Regatul Unit, informează BBC.
"Există căi de-a vorbi de această chestiune care par să ignore sau să subevalueze aceste realități umane. Am fost criticat că am făcut exact asta și regret profund pentru neglijența mea care a putut lăsa o astfel de impresie", și-a turnat cenușă în cap arhiepiscopul, citat de Timesonline.
Rowan William a avertizat totodată că disputele interne pe tema preoților homosexuali și a femeilor-episcop ar putea duce la o schismă ireversibilă în Biserica Anglicană. Vorbind de subiectul cei mai spinos, hirotonisirea preoților homosexuali, problema care amenință să dezbine și mai tare Biserica în contextul în care în luna mai urmează să aibă loc ungerea unei lesbiene drept episcop în Los Angeles, prelatul a amintit că mulți dintre credincioși sunt gay, la fel și mulți preoți exemplari.
"Mulți susțin că hirotonisirea femeilor în funcții episcopale este un lucru bun, ceva ce ne va spori credința în Cristos și integritatea misiunii noastre", a punctat Rowan Williams. Dar acest element pozitiv este pus în pericol de posibilitatea ca Biserica să-i piardă pe tradiționaliști și pe unii evangheliști care se opun femeilor-episcop. Adresa arhiepiscopului a fost îndelung aplaudată în Sinod și este considerată de presa britanică drept o intervenție istorică în măsură să traseze o cale spre viitor pentru tulburata Biserică Anglicană.
Poet și teolog renumit, Rowan Douglas Williams a predat la Oxford și la Cambridge înainte de a ocupa postul de arhiepiscop de Canterbury. Pozițiile pe care și le-a asumat de-a lungul vieții și carierei sale au fost mai degrabă progresiste. De exemplu, Williams a luat parte în trecut la demonstrațiile împotriva înarmării nucleare și chiar ar fost arestat în 1985 pentru că a cântat psalmi în timpul unui astfel de prostest. Înainte să devină Arhiepiscop de Canterbury vederile sale legate de homosexualitate în rândul clericilor erau liberale. Schimbarea de statut a adus cu sine o linie mai conservatoare, pe care a adoptat-o pentru a împăciui facțiunile Bisericii.
(preluare realitatea)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu