Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 ianuarie 2010

ALTERNATIVE LA VACCIN...

10 alimente necesare pentru a ne apara de gripa

Renuntati la medicamentele si vaccinurile ineficiente impotriva gripei si paziti-va de aceasta pe cale naturala, ne sfatuieste Dave Grotto, autorul publicatiei “101 alimente care iti pot salva viata”.
Grotto prezinta 10 alimente bogate in nutrienti si vitamine necesare pentru a ne apara de gripa. Ciupercile
Aceste alimente poseda doua arme importante de care avem nevoie in sezonul rece: seleniul, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si beta-glucanul care este un tip de fibra antimicrobiana care ajuta la activarea celulelor care gasesc si distrug infectiile.
Usturoiul proaspat
Alimentele puternic mirositoare precum usturoiul contin substante fitochimice active care au proprietatea de a ne feri de bolile contagioase, precum gripa. Usturoiul este cel mai puternic antigripal natural cunoscut. De aceea expertii ne recomanda sa consumam zilnic doi catei de usturoi.
Somonul
Somonul este foarte bogat in vitamina D (12-20 micrograme la 100 g). Un studiu demonstreaza ca un nivel scazut de vitamina D in organism favorizeaza contactarea unei infectii respiratorii.
Ceaiul
Cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit ca daca bem 5 cesti de ceai negru pe zi ne intarim de 4 ori mai mult sistemul imunitar.
Iaurtul
Organismele probiotice din iaurt maresc numarul bacteriilor brune din organism care ne protejeaza de infectii. Acest aliment ne protejeaza de racelile de sezon.
Ciocolata neagra
Ciocolata neagra, spre deosebire de alte gustari dulci, este foarte sanatoasa, spun expertii. Acest aliment are un continut foarte bogat de cacao care sporeste abilitatea sistemului imunitar de a se apara impotriva infectiilor..
Stridiile
Zincul este foarte important pentru sistemul imunitar. O stridie medie asigura necesarul de zinc pentru o zi..
Migdalele
Aceste alimente sunt foarte bogate in vitamina E care poate reduce riscul de a capata o raceala si de a dezvolta o infectie respiratorie, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Tufts. Pentru a ne feri de raceala trebuie sa consumam o portie de migdale pe zi in sezonul rece.
Capsunile
Unele studii arata ca acest aliment poate reduce semnificativ intensitatea si durata unei raceli sau a unei gripe, deci nu strica sa incercam.
Cartofii
Beta-carotenul imbunatateste imunitatea corporala. Este esential in dezvoltarea celulelor sistemului imunitar si ajuta la neutralizarea toxinelor daunatoare.

Cititi si:

Imbunatateste-ti imunitatea sau: UN ALTFEL DE “VACCIN” ANTIGRIPAL
http://mignews.com.ua/en/articles/376969.html

Svetlana Fus, dietetician:
Pe perioada unei epidemii virale mai ales, este important ca dieta sa ne fie variata si echilibrata. Lipsa de vitamine si microelemente are un impact negativ asupra organismului–il epuizeaza si il face mai vulnerabil.
Acidul ascorbic (vitamina C), citric si alti acizi organici, vitamina E, zincul, seleniul, cuprul, magneziul, iodul si fierul sunt necesare protectiei impotriva virusilor. Aceste elemente combinate fortifica sistemul imunitar.
Dar nu faceti exces de zel! Organismul poate fi coplesit daca ii administram aceste substante in exces. Este de recomandat de asemenea sa inlocuim dulciurile si zaharul cu miere si fructe uscate–sunt mai sanatoase si nu contin grasimi in exces.
1. Apa cu lamiie
In timpul unei epidemii de gripa e bine sa va incepeti ziua bind un pahar de apa cu lamiie Apa sa fie la temperatura camerei si sa stoarceti in pahar un segment de lamiie. Puteti adauga si un pic de miere. In timpul zilei beti atit de multa apa incit sa consumati toata lamiia. In acest fel va faceti plinul de acid ascorbic si citric.
In afara de asta, acidul citric are un efect benefic asupra sistemului circulator, a vaselor de singe. Necesarul de acid ascorbic (vitamina C) este de 70 mg. Dar in timpul unei epidemii de gripa este de recomandat sa cresteti aceasta cantitate la 500 mg pe zi.
2. Cereale
Aveti nevoie de seleniu pentru a creste rezistenta corpului la infectii. Cerealele sunt o sursa buna de seleniu. Usturoiul contine si el mult seleniu.
3. Citricele si kiwi
In timpul zilei ar fi bine ca pe linga cocktailul de lamiie sa consumati o portie de citrice. 2 fructe de kiwi contin necesarul zilnic de vitamina C. Daca aveti alergie la citrice inlocuiti-le cu mere–si acestea contin acizii necesari pentru a va proteja de virusi. Alternativa: mere sau otet de vin.
4. Nuci
Nucile contin vitamina E, zinc, cupru, magneziu–toate sunt esentiale mentinerii imunitatii organismului la cote optime. Ratia zilnica de nuci: 50 grame. Vitamina E se gaseste de asemenea in ulei vegetal: de floarea soarelui sau porumb.
5. Pestele
Pestele si fructele de mare sunt bogate in iod care imbunatateste imunitatea. Acizii grasi tip Omega 3 din peste imbunatatesc circulatia sangvina.
6. Carnea

Nivelul redus de fier afecteaza negativ capacitatea organismului de a se apara de infectii. Acest lucru e important mai ales pentru femei si mai ales in timpul menstruatiei cind corpul pierde o cantitate semnificativa de fier.
Cel mai usor de asimilat tip de fier se afla in carnea de porc, vita si mai ales in ficat. Vegetarienii pot apela la spirulina (o alga, se gaseste in farmaciile naturiste sub diferite forme, n.tr.).
7. Usturoiul si ceapa
Aceste legume contin compusi volatili cu efect antibacterian. Atenti, trebuie utilizate crude deoarece prin gatire isi pierd din proprietatile curative.
Este indicat sa se faca inhalatii sau sa se consume usturoiul si ceapa crude.
8. Echinacea si gingsengul
Ceai de Echinacea, tinctura de Echinacea (in farmaciile naturiste se gaseste si sub forma de pastile n.tr) sau de gingseng ajuta substantial organismul in lupta cu infectiile si alte probleme. Sunt utile mai ales in sezonul rece cind temperatura joasa si lumina diminuata sunt percepute de corp ca si factori de stress ceea ce duce la slabirea capacitatilor de aparare. E insa mai bine sa discutam cu medicul inainte sa luam aceste intaritoare.
9. Varza si cartofi
Sunt surse aditionale de vitamina C. Varza murata sau gogonele sunt de asemenea surse de acizi organici.

2 comentarii: