Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 5 februarie 2011

BISERICA PAPISTASA APROBA DONAREA DE ORGANE. DAR NU SI CAND E VORBA DE PAPA

Vatican: Organele Papei nu pot fi donate, corpul sau apartine Bisericii Catolice


Papa Benedict al XVI-lea nu mai este donator de organe, iar corpul sau apartine Bisericii, a declarat secretarul sau, citat de YahooNews. Potrivit informatiilor, in perioada in care era cardinal si locuia in Germania, Joseph Ratzinger a avut card de donator de organe. Documentul a fost insa lovit de nulitate in 2005, atunci cand Ratzinger a devenit Papa, a precizat secretarul sau personal, monsegniorul Georg Gaenswein.

"Este adevarat ca un simplu cardinal poate avea un card de donator, dar, in ciuda declaratiilor publice contrare, acest lucru inceteaza sa mai fie valabil atunci cand el este ales sef al Bisericii Catolice", a scris secretarul Papei.

Gaenswein a facut aceste precizari intr-o scrisoare adresata unui doctor din Germania, care se folosise de faptul ca Benedict a avut card de donator de organe pentru a recruta noi donatori.

Secretarul Suveranului Pontif a dorit, prin scrisoarea sa, sa puna capat discutiilor pe aceasta tema, afirmand ca orice referire la cardul de donator al Papei reprezinta o greseala, deoarece documentul a devenit "fara valoare".

Arhiepiscopul polonez Zygmunt Zimowski, care conduce Biroul de sanatate de la Vatican, a declarat pentru publicatia "La Repubblica" ca "se intelege ca trupul unui Papa ramane intact deoarece apartine intregii biserici".

"De asemenea, este un lucru subainteles, avand in vedere o posibila veneratie ulterioara", a declarat el, referindu-se la o eventuala beatificare. "Acest lucru nu stirbeste nimic din valabilitate si frumusetea darului donarii de organe."

YahooNews scrie, citand un material AP, ca Papa Bendict este cunoscut ca un sustinator al donarii de organe, despre care spunea ca este "un act de iubire, afectiune si de generozitate".

Intr-un discurs din 2008, Suveranul Pontif s-a plans din cauza numarului scazut de organe pentru transplant, insa a denuntat ca "imorala" vanzarea de organe.

Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, organele Papilor erau scoase: nu pentru transplanturi, ci pentru a face imbalsamarea mai eficienta si mai de durata. Traditia scoaterii organelor a fost abolita de Papa Pius al X-lea, la inceputul anilor 1900.

Organele a 22 de Suverani Pontifi sunt pastrate intr-o biserica aflata in apropiere de Fontana di Trevi, in Roma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu