Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 12 februarie 2011

SA LUAM ATITUDINE IMPOTRIVA CAMPANIEI DE DENIGRARE A PLANTELOR MEDICINALE!!!

Sa luam atitudine. Sa nu-i lasam sa ne prosteasca si sa ne demonstreze ca negrul este alb. Noi stim bine ca plantele medicinale au fost folosite de stramosii nostri pentru tratarea atator boli, caci nu aveau farmacii , nici homeopatie sau bioenergie la indemana.
Sa raspandim informatia corecta! Sa ne luptam pentru a nu ne pierde dreptul de a ne trata cu ce ne-a lasat bunul Dumnezeu la indemana: plantele. Vor sa ne ia si acest drept. Sa controleze absolut totul. Cand nu vor reusi, ne vor determina sa ne traim viata astfel incat sa fie cat mai scurta.Deja o fac cu succes, avand in vedere vaccinurile, fluorul din apa, iodul si ferocianurile din sare, chemtrails, E-urile din alimente si bauturi.
Vor sa ne distruga, atat moral, cat si fizic.
Nu-i lasati sa ne ia si dreptul de a avea o viata sanatoasa si normala!!!
danutzaCombaterea unor site-uri care denigreaza tratamentul cu plante medicinale

sursa :http://apologeticum.wordpress.com/2011/02/11/combaterea-unor-site-uri-care-denigreaza-tratamentul-cu-plante-medicinale/

Un astfel de articol mincinos se intituleaza „Pericolul tratamentului cu plante medicinale”.

Prezentam si combatem afirmatiile mincinoase din articolul mentionat.

Afirmatie mincinoasa: In ultima perioada a inceput o adevarata campanie de folosire a plantelor medicinale fara sa atraga insa nimeni atentia ca foarte multe din acestea sunt adevarate otravuri.

Combatere: Plantele medicinale se folosesc din cele mai vechi timpuri. Fitoterapia nu a aparut recent! Dintre plantele medicinale folosite in mod obisnuit in traditia romaneasca (musetelul, menta, teiul, sunatoarea, coada soricelului, cimbrisorul, galbenelele), nici una nu este otravitoare. In ultima vreme a inceput insa o campanie de promovare prin mass-media a medicamentelor chimice (de sinteza), dintre care multe sunt otravitoare.

Afirmatie mincinoasa: Intre cantitatea necesara pentru tratament si cea care poate deveni o adevarata si foarte puternica otrava, este un prag care poate fi trecut foarte usor, de catre cei care nu cunosc faptul ca plantele medicinale pot intr-adevar sa omoare.

Combatere: Doua mii de ani (de cand neamul romanesc traieste pe aceste meleaguri) constituie o suficienta proba a timpului. Experienta arata ca plantele medicinale uzuale nu sunt otravitoare in dozele obisnuite, mentionate acum pe prospectul care insoteste fiecare planta medicinala. De asemenea, cartile de Fitoterapie precizeaza dozele terapeutice si dozele toxice. Acuzatia adusa plantelor medicinale este valabila pentru medicamentele de sinteza. Se obtine foarte usor supradozajul care poate fi mortal.

Afirmatie rau-voitoare: Am sa notez: arnica, digitalina, spanz, vasc, marul lupului, matraguna, feriga, ricinul, nicotina si chiar sunatoarea care daca se ia in cantitate mai mare este toxica.

Combatere: Este adevarat ca supradozarea acestor plante este periculoasa. Insa arnica, spanzul, vascul, marul lupului, matraguna, feriga, nu sunt folosite in mod obisnuit. Nu stim din ce neam face parte autorul articolului mentionat, insa noi, romanii, nu bem zilnic ceai de matraguna, nici ceai de feriga. Bem zilnic, in anumite perioade, ceai de musetel, de galbenele, de coada soricelului, de cimbrisor. In ceea ce priveste nicotina, nici un om cu mintea intraga nu o foloseste la ceai. Dar daca tot a venit vorba, suntem de acord sa se interzica producerea si comercializarea tigarilor!!!

Afirmatie in parte rau-voitoare, in parte mincinoasa: stie toata lumea ca ciupercile sunt si unele foarte otravitoare si se stie ca este necesara o cantitate foarte mica pentru a omori un om. Nu se cunosc insa efectele plantelor medicinale

Combatere: Afirmatia este rau-voitoare, deoarece introduce ciupercile otravitoare in discutia referitoare la plantele medicinale. Minciuna este : Nu se cunosc insa efectele plantelor medicinale. Se cunosc foarte bine efectele plantelor medicinale! Evident, exista si ignoranti care nu cunosc aceste efecte si de aceea denigreaza Fitoterapia. Specialistii cunosc bine efectele plantelor medicinale. S-au scris multe carti pe aceasta tema. Va recomandam cateva dintre ele:

Ovidiu Bojor, Mircea Alexan, Plantele medicina­le si aromatice de la A la Z, Recoop, Bucuresti, 1982.
Corneliu Constantinescu, Plantele medicinale in apararea sanatatii, Recoop, Bucuresti, 1979.
D. Gr. Constantinescu, Elena Hatieganu, Plantele medicinale, proprietatile lor terapeutice si modul de folosire, Ed. Medicala, Bucuresti, 1979.
Ioan Ciulei, Emanoil Grigorescu, Ursula Sta­nescu, Plante medicinale. Fitochimie si fitoterapie, vol. 1, Ed. Medicala, Bucuresti, 1993.
Em. Grigorescu, I. Ciulei, Ursula Stanescu, Index fitoterapeutic, Ed. Medicala, Bucuresti, 1986.
Gavril Neamtu, Gheorghe Cimpeanu, Carmen Socaciu, Biochimie vegetala, EDP, Bucuresti, 1993.
Emil Paun, Sanatatea carpatilor, Ed. F&D Stil Commerce, 1995.
Constantin Parvu, Universul plantelor. Mica enciclopedie, Ed. Enciclopedica, Bucuresti, 2000.

Medicul american Keith A. Lasko scrie:

Daca pacientul ar sti ca o singura capsula de Chloromycetin distruge ireparabil maduva oaselor sau provoaca leucemie, credeti oare ca el ar mai lua acest medicament ? In anul 1976 s-au prescris (in USA) peste 500.000 de retete pentru acest medicament.
Dr. Gheorghe Mencinicopschi - Totul despre terapiile naturale from Apologeticum on Vimeo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu