Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 februarie 2011

VA VENI PAPA SI IN RUSIA? CA RUSII AU FOST LA PAPA

Întâlnire Medvedev-Papa, la Vatican

Preşedintele Rusiei, Dimitri Medvedev, aflat în vizită oficială în Italia, se întâlneşte astăzi, la Vatican, cu Papa Benedict al XVI-lea, a declarat un oficial de la Moscova pentru RIA Novosti. Cei doi vor discuta despre probleme globale şi de cooperare în cadrul organizaţiilor internaţionale cât şi despre dialogul dintre Biserica Catolică şi Biserica Ortodoxă a Rusiei.

Un diplomat rus a adăgat pentru RIA Novosti că o întânlire între Papă şi Patriarhul Kirill are, acum, şanse mai mari să aibă loc. Nu se ştie însă când şi unde se vor întânli cei doi lideri spirituali. Nici Papa Ioan Paul al II-lea şi nici Papa Benedict nu au vizitat Rusia post-comunistă.

Actualul premier, Vladimir Putin, a vizitat Vaticanul în 2007 pentru a discuta despre îmbunătăţirea legăturilor dintre cele două Biserici. Discuţiile s-au purtat în limba germană pe care fostul preşedinte al Rusiei o vorbeşte fluent. La vremea respectivă, Putin nu a putut să-l invite oficial pe Papă în Rusia, pentru că invitaţia oficială trebuie făcută de către Biserica Ortodoxă.

Acum doi ani, Medvedev a decis să deschidă o ambasadă a Rusiei în cetatea sfântă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu