Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 februarie 2011

LUMEA ARABA- O OALA SUBPRESIUNE?NU VIN VESTI BUNE NICI DIN LIBIA

Fiul lui Gaddafi avertizează: Libia se află în pragul războiului civil

NewsIn Potrivit fiului lui Gaddafi, confruntările sunt provocate de elemente libiene şi străine vizând să distrugă unitatea ţării şi să instaureze o republică islamică. Said al-Islam a subliniat că Libia "nu este Tunisia sau Egipt", ci este o ţară tribală, bazată pe alianţe. "Situaţia noastră ar fi de o mie de ori mai rea ca acolo" (Egipt sau Tunisia), a adăugat acesta.


Saif Al-Islam Gaddafi, un fiu al liderului libian Muammar Gaddafi, a declarat că Libia este în pragul războiului civil şi ţinta unui complot străin, într-o alocuţiune televizată în noaptea de duminică spre luni, informează Agerpres.

Saif Al-Islam Gaddafi a recunoscut că mai multe oraşe, dintre care Benghazi şi Al Bayda în estul ţării, au căzut pradă unor ciocniri violente şi că protestatarii au pus mâna pe arme militare. Zeci de mii de persoane se îndreaptă spre Tripoli, a declarat el. "În acest moment tancuri se deplasează în Benghazi conduse de civili. La Al Bayda oamenii au arme şi numeroase depozite de muniţie au fost jefuite. Avem arme, armata are arme, forţele ce vor să distrugă Libia au arme", a spus el.

Potrivit fiului lui Gaddafi, confruntările sunt provocate de elemente libiene şi străine vizând să distrugă unitatea ţării şi să instaureze o republică islamică, potrivit acestor declaraţii retransmise de televiziunea de stat libiană. "Vom distruge elementele răzvrătirii", a declarat el, promiţând în acelaşi timp "formarea unei comisii pentru a crea o constituţie".

Pe de altă parte, Saif al-Islam a recunoscut - într-o intervenţie televizată înregistrată, prima de acest gen - că poliţia şi armata au făcut greşeli în ciocnirile cu protestatarii. El a explicat însă că poliţia a fost vizată de atacurile protestatarilor, iar armata nu a fost pregătită pentru a face faţă unor astfel de situaţii.

În plus, armata şi "nenumăraţi libieni care vin spre capitală de pe tot cuprinsil ţării" îl vor apăra pe Muammar Gaddafi, care "nu este ca Mubarak sau Ben Ali", nu este un lider tradiţional, a spus fiul liderului libian. "Armata va avea un rol central în restabilirea oridinii. Nu vom ceda niciun centimetru din Libia", a asigurat Said al-Islam Gaddafi. Liderul libian Muammar Gaddafi nu va ceda şi va ţine piept protestatarilor "până la ultimul om", a mai spus Said.

Said al-Islam a subliniat că Libia "nu este Tunisia sau Egipt", ci este o ţară tribală, bazată pe alianţe. "Situaţia noastră ar fi de o mie de ori mai rea ca acolo" (Egipt sau Tunisia), a spus Said, menţionând că "ceilalţi arabi beau cafea şi ceai şi râd de noi cum ne distrugem ţara".

Accentuând asupra pericolului separatist la Benghazi, Said al-Islam a avertizat că dacă se vor desprinde, atunci Libia va fi împărţită în mai multe ţări. "Cine va administra petrolul libian?", a întrebat retoric liderul libian, arătând că într-un scenariu separatist, se va pierde infrastructura, iar triburile şi bandele se vor lupta pentru petrolul libian. "Toate bogăţiile noastre vor fi furate, veţi emigra din Libia", i-a pus în gardă pe libieni fiul liderului suprem. "Dacă companiiile petroliere pleacă, nu veţi mai găsi nicio felie de pâine, (...) veţi avea nevoie de viză pentru a veni la Tripoli", sunt alte câteva dintre avertismentele transmise de Said-al Islam Gaddafi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu