Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 februarie 2011

RASPUNSUL PATRIARHIEI IN LEGATURA CU "ELEMENTELE LEGIONARE SI DESTABILIZATOARE" DE LA MANASTIREA PATRU VODA, IN FRUNTE CU PARINTELE PARVU

Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:

În legătură cu materialul de presă intitulat Căpitanul Zelea Codreanu renaşte pe You Tube cu voia duhovnicului Iustin Pârvu, apărut sub semnătura domnului Vlad Stoicescu, în cotidianul Evenimentul Zilei din 21 februarie 2011, precizăm următoarele:

Este regretabil faptul că unii jurnalişti nu cunosc modul de organizare specific al Bisericii Ortodoxe Române şi treptele de responsabilitate din interiorul acesteia. Astfel, aceştia confundă Patriarhia Română cu o instituţie de stat şi transferă spre Patriarhie orice responsabilitate locală, ignorând autonomia şi responsabilitatea eparhiilor (arhiepiscopii şi episcopii).

La Patriarhia Română nu s-a primit până astăzi, 21 februarie 2011, niciun protest privind cazul menţionat în articolul citat mai sus.

Potrivit principiului autonomiei eparhiale, mănăstirea Petru Vodă (judeţul Neamţ) se află în jurisdicţia canonică a Arhiepiscopiei Iaşilor. Prin urmare, Arhiepiscopia Iaşilor este singura autoritate bisericească abilitată să cerceteze şi să ia măsurile care se impun în caz de indisciplină canonică şi administrativă în unităţile bisericeşti din subordinea sa.

În orice caz, Patriarhia Română nu iniţiază şi nu promovează mişcări rasiste, xenofobe, antisemite sau de învrăjbire pe motive religioase ori etnice deoarece aceste sunt contrare Evangheliei iubirii faţă de toţi oamenii. "

Care miscari rasiste, xenofobe, antisemite????
Cine pe cine uraste?? Unde si la cine au vazut ei asta?
Cititi:
http://apologeticum.wordpress.com/2011/02/20/incultura-si-anti-romanism-acuzatorii-miscarii-legionare-ar-trebui-sa-stie-ca-aceasta-a-fost-scoasa-de-sub-acuzare-de-tribunalul-de-la-nurnberg-inca-din-1945/

Iar Patriarhia o da de gard, ca de obicei....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu