Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 februarie 2011

O TEMA DRAGA ELITELOR: CONTROLUL NASTERILOR SI PLANIFICAREA FAMILIALA

Planeta va fi de nerecunoscut până în 2050, avertizează experţii
O populaţie din ce în ce mai mare care concurează pentru resurse din ce în ce mai puţine vor transforma complet Pământul până în 2050, au avertizat duminică experţii.

Prea mulţi oameni, prea mult consum, prea puţine resurse

ONU a prezis că anul acest populaţia globală va ajunge la 7 miliarde de persoane, iar în 2050 la 9 miliarde, iar cea mai mare parte a creşterii va avea loc în ţările sărace, mai ales în Africa şi sudul Asiei.

Pentru a hrăni toţi oamenii, vom avea nevoie să producem în următorii 40 de ani la fel de multă mâncare ca în ultimii 8.000 de ani, a spus Jason Clay de la WWF.

"Planeta noastră va fi de nerecunoscut în 2050", dacă această tendinţă continuă, a spus Clay.

Creşterea populaţiei va agrava problemele din prezent, precum scăderea resurselor. Veniturile vor creşte în următorii 40 de ani, aducând şi mai multă presiune asupra resurselor, întrucât oamenii tind să consume mai mult dacă au venituri mai mari, spun experţii.

"Mai mulţi oameni, mai mulţi bani, mai mult consum, dar aceeaşi planetă", a spus Clay pentru AFP, cerându-le cercetătorilor şi guvernelor să înceapă să facă acum schimbări la modul de producere a hranei.

Experţii cer mai mulţi bani pentru finanţarea programelor de consiliere familială, pentru a ajuta la controlul naşterilor, mai ales în ţările în curs de dezvoltare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu