Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 iunie 2011

E CLAR CA NICI MEDICINA ALOPATA NU-I PREA BREAZA, DAR NICI NU ACCEPT CA ALTERNATIVA...HOMEOPATIA!

Un farmacist american despre efectele medicamentelor: "Îţi seacă organismul de vitamine şi te îmbolnăvesc"


Tratamentele medicamentoase nu sunt lipsite de efecte secundare, ele putând duce la apariţia unor afecţiuni mai grave decât cele tratate

Medicamentele au rolul de a ameliora şi chiar trata anumite afecţiuni care crează o stare de disconfort sau care îţi pun viaţa în pericol. Cu toate acestea, tratamentele medicamentoase nu sunt lipsite de efecte secundare, ele putând duce la apariţia unor afecţiuni mai grave decât cele tratate, după cum susţine farmacistul Suzy Cohen, în cartea "Drug Muggers: Which Medications Are Robbing Your Body Of Essential Nutrients", informează Daily Mail.

Potrivit specialistului, unul dintre cele mai des întâlnite efecte adverse ale pastilelor este acela că seacă organismul de vitamine şi minerale. "Există posibilitatea ca acest efect să nu apară imediat sau pe parcursul tratamentului. Semnele unei deficienţe de vitame şi minerale pot apărea după luni sau chiar ani de la terminarea terapeiei medicamentoase", spune Cohen.

Farmacista susţine că deficienţele de substanţe nutritive provocate de medicamente nu pot fi compensate doar printr-o dietă bogată în fructe şi legume, alimente care abundă în vitamine şi minerale. Potrivit acesteia, soluţia ar consta în suplimente alimentare. "Unele pot interacţiona cu tratamentul pe care îl urmaţi, iar alte nu. Pentru a preveni apariţia complicaţiilor, cel mai bine este să cereţi sfatul medicului curant sau a unui nutriţionist, deoarece ei sunt cei mai în măsură pentru a vă spune care dintre aceste combinaţii sunt permise", menţionează Suzy Cohen.

Statinele folosite la reglarea colesterolului blochează producţia de coenzima Q10. Aceasta este o substanţă lipo-solubilă cu caracteristici de vitamină, prezentă în fiecare celulă a organismului şi îndeplineşte două funcţii majore: cea de producere de energie şi cea de antioxidant, potrivit cercetătorii chinezi de la Spitalul Renmin. La rândul lor, şi specialiştii britanici au constatat că statinele pot provoca tulburări ale somnului, pierderi de memorie, disfuncţii sexuale, depresie şi o boală rară de plămâni, care devine letală dacă nu este tratată la timp. Pentru a preveni efectele secundare, farmacista recomandă suplimente de coenzima Q10 sau cele pe bază de vitamina D, care au rolul de a proteja organismul în urma unui astfel de tratament.

Antibioticele au rolul de a distruge bacteriile din organism. Din păcate acest tip de tratament deteriorează şi bacteriile sănătoase din corp, printre care şi cea responsabilă de sintetizarea vitaminei B de către organism. Această vitamină este responsabilă de buna funcţionare a inimii şi de sănătatea masei musculară, osoase şi de cea a sistemului nervos. Persoanele care urmează un astfel de tratament pe o perioadă mai lungă de timp prezintă un risc crescut de a se confrunta cu boli cardiovasculare, cu probleme ale articulaţiilor, de a acuza dureri musculare şi de a se îmbolnăvi de cancer. Farmacista Suzy Cohen spune că persoanele care iau antibiotice trebuie să urmeze şi un tratament cu suplimente pe bază de vitamina B7, cunoscută şi sub numele de colină.

Medicamentele care calmează durerile, precum cele care conţin ibuprohen sau aspirină, nu mai permit organismului să asimileze fier, mineral esenţial organismului în lupta împotriva radicalilor liberi, răspunzători de grăbirea procesului de îmbătrânire, asociat de multe ori declanşării unor boli grave. În plus, acest mineral ia parte la formarea hemoglobinei, care transportă oxigen de la plămâni şi se întoarce cu dioxid de carbon. Printre efectele adverse care pot apărea în urma tratamentelor cu analgezice se numără apariţia bolilor de inimă, depresie şi anemie. Pentru a preveni aceste afecţiuni se recomandă suplimente pe bază de acid folic care trebuie luate de două ori pe zi sau suplimente pe bază de fier care trebuie luate zilnic timp de trei luni.

Tratamentele pentru scăderea tensiunii arteriale sunt responsabile de scăderea apetitului sexual. Specialista în farmacologie spune că aceste medicamnte pot duce şi la apariţia afecţiunilor de prostată, încetinesc procesul de vindecare a rănilor şi pot duce la căderea părului. Medicamentele pentru tensiune scad nivelul de zinc din organsim, mineral ce ajută în procesul de reproducere şi alăptare. Pentru a evita aceste efecte se recomandă între 15 şi 25 de miligrame de zinc pe zi.

Medicamentele pentru diabet pot duce la apariţia anemiei, a crampelor musculare, a pierderilor de memorie, la afecţiuni ale inimii şi la instalarea stărilor de oboseală. Studiile de specialitatea au arătat că acest tip de tratament este responsabil de scăderea nivelului de vitamina B12 din organism şi de cea a coenzimei Q10. Suzy Cohen spun că persoanele care iau medicamente pentru diabet ar trebui să ia între 50 şi 200 de miligrame de coenzima Q10 de două ori pe zi şi suplimente pe bază de vitamina B12.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu