Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 iunie 2011

SI EU CRED LA FEL. VOR VENI SI CU SOLUTIA: UN VACCIN NOU-NOUT PENTRU A NE "FERI"DE E COLI

Mencinicopschi despre bacteria ucigaşă: "Scandalul E.coli cu castraveţii este fabricat"


 Castraveţii spanioli contaminaţi cu E.coli au pus pe jar autorităţile europene. Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, crede că tot scandalul cu castraveţii contaminaţi cu bacteria E.coli este o exagerare voită, de natură economică.

Castraveţii ar putea ajuta la răspândirii bacteriei

Gheorghe Mencinicopschi a spus că trebuie să ţinem cont de o minimă igienă pentru a nu ne îmbolnăvi.

"Nu trebuie să ne fie frică, dacă ţinem cont de o minimă igienă. Igiena ne salvează pentru că microbul nu se răspândeşte prin aer. Trebuie să ii spălăm foarte bine, cu apă necontaminată, iar bacteria nu patrunde în coajă", a declarat Gheorghe Mencinicopschi pentru Acces Direct.

El este de părere că tot scandalul este unul economic şi nu are rost să ne panicăm: "Părerea mea este că se face o exagerare voită, este un război economic. Există şi alte toxiinfecţii alimentare şi nimeni nu a făcut isteria asta. Această exagerare nu este benefică deoarece nu este un pericol aşa de mare. Această fobie exagerată împotriva bacteriilor nu este bună deoarece viaţa fără bacterii nu există. Tot scandalul este unul fabricat".

Spania intenţionează să solicite despăgubiri pentru prejudiciile cauzate agricultorilor de informaţiile privind responsabilitatea castraveţilor spanioli în intoxicaţia alimentară soldată cu numeroşi morţi în Europa, afirmă ministrul spaniol de Externe, Trinidad Jimenez.

O specie rară a bacteriei E.coli este la originea epidemiei mortale din Germania, dar nu a fost găsită în castraveţii importaţi din Spania, iar sursa nu a fost identificată.

Comisia Europeană a anunţat marţi seara nouă decese în Germania şi unul în Suedia, în timp ce autorităţile germane au semnalat 15 decese şi 373 de cazuri de îmbolnăviri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu