Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 iunie 2011

CE LE MAI PLACE SA SE JOACE CU MINTEA NOASTRA!

Cercetătorii au descoperit medicamentul pentru ştergerea amintirilor neplăcute


 Cercetătorii Universităţii din Montreal susţin că medicamentul denumit metirapon reduce capacitatea creierului de a retrăi sentimentele negative asociate cu amintirile dureroase. Altfel spus, evocarea sau rememorarea acestora din urmă de către pacient este, pur şi simplu, blocată.

Metirapon reduce capacitatea creierului de a retrăi sentimentele negative asociate cu amintirile dureroase
Metiraponul este un medicament care diminuează semnificativ nivelurile de cortizol, un hormon al stresului implicat în procesul de rememorare", explică doctoranda Marie-France Marin, coordonatoare a cercetării, potrivit stiintasitehnica.com. Manipularea cortizolului în preajma momentului formării noilor amintiri poate diminua sentimentele negative asociate cu acestea, ceea ce permite deconectarea cu efect pe termen lung a memoriei de evenimentele neplăcute.

Cercetarea oferă perspective în sensul vindecării acelor indivizi care suferă de sindroame precum tulburările de stres posttraumatic. O problemă majoră este aceea că medicamentul nu se mai produce la scară comercială. Totuşi, speră cercetătorii, demonstrarea calităţilor metiraponului l-ar putea readuce pe piaţă în viitorul nu foare îndepărtat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu