Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 8 mai 2011

CONFERINTA DE LA CONSTANTA- pledoarie pentru cipuri?

A fost si conferinta cu arhimandritul Ambrosie Iurasov. E un parinte bland, senin la fata,care s-a straduit sa ne transmita cat mai mult din credinta lui.
Ne-a dat sfaturi, a raspuns la multe intrebari, a precizat ca biserica nu e de acord cu masoneria, a vorbit despre guvernul mondial si planurile celor 300 care il alcatuiesc , de a avea o singura tara, o singura religie, un singur conducator si acela va fi antihrist, despre papistasi ( "Nu avem nici o treaba cu papa") si ereziile lor , dar si despre sectanti.Atitudinea sa este clar antiecumenista.
Ceea ce m-a dezamagit pe mine a fost parerea  sa fata de actele cu cip, identica cu a patriarhiei sau a arhiepiscopiei: nu prezinta nici un pericol acceptarea acestor acte, luati-le linistiti ca pecetea satanei va fi invizibila. Ce legatura sa aiba cipul RFID cu satana si lepadarea de credinta? Chiar a precizat ca nu este o lepadare sa acceptam actele si ca gandurile de frica fata de ele vin de la diavol. Adica, sa nu mai ne panicam in legatura cu cipul si cu actele, ca nu e nici un motiv.
Iar grecii care au protestat impotriva cardului cetateanului...niste nauci, care se rascoala din orice ca asa le e firea.

Si parintii din sfantul munte Athos, completeaza arhiepiscopul Tomisului, ne indeamna sa nu ne ingrijoram fata de actele electronice
Eu nu inteleg cum un parinte asa traitor in credinta sa nu vada scopul adevarat al biometriei, planul satanic de subjugare si anihilare a vointei noastre, care va culmina cu implantarea cipului.
Spre final am inteles si care a fost scopul conferintei....

Imi permit sa-l contrazic pe IPS Teodosie:
Iata se declaratia sfintilor parinti care vietuiesc pe sfantul Munte Athos in legatura cu actele electronice:

Declaratia Sfintei Chinotite a Muntelui Athos:


Considerat de catre toti credinciosii drept centru al Ortodoxiei, Sfantul Munte Athos a avut intotdeauna rolul hotarator in combaterea ereziilor si a invataturilor straine credintei apostolice. In legatura cu problema sistemului de identitate electronica Schengen, comunicatul de fata este al doilea care a fost emis de Sfanta Chinotita imediat dupa evenimentele din vara lui 1997. Indemnul si exemplul monahilor athoniti pastrand duhul declaratiei Sfantului Sinod al Greciei, sunt clare: vor refuza primirea noilor tipuri de buletine care ingradesc libertatea umana, injosesc personalitatea individuala si forteaza constiinta crestinilor.

Karyes 21.08/3.09.1997

Sfanta Chinotita

Sfantul Munte Athos

Nr. Protoc. F2/32/1412

Comunicatul Stintei Sinaxe Duble Extraordinare a Sfantului Munte

Sfanta Sinaxa Dubla Extraordinara a Sfantului Munte Athos, cercetand iarasi importanta chestiune a Acordului Schengen si a buletinelor electronice de identitate, a socotit necesar ca, in continuarea declaratiilor sale nterioare, sa informeze cinstitul popor ortodox grec urmatoarele:

1. Impartasim nelinistea intregii Biserici, alaturandu-ne ritului recentelor comunicate ale Sfantului Sinod al Bisericii Greciei, Sfantului Sinod Eparhial al Bisericii Cretei si al multor altor Sfinte Mitropolii si Sfinte Manastiri.

2. Ca monahi ortodocsi, traim permanent in duhul rastignirii si al Invierii, duh al plansului de pocainta datator de bucurie si al asteptarii venirii Celui "care a pornit ca un biruitor sa biruiasca" (Apocalipsa 6, 2). Consideram de aceea necesar sa amintim fiecarui crestin ortodox ca implinirea datoriei fundamentale a marturisirii credintei noastre catre Domnul nostru Iisus Hristos nu se poate impleti cu un duh de tulburare si panica, duh care nu arata altceva decat lipsa credintei si a trainiciei harului din inima. Adancirea studiului semnelor vremii si constatarea cu certitudine a zilelor de pe urma, produc o buna neliniste ce are drept rezultat incercarea unei pocainte depline, a unei lupte hotarate pentru biruirea patimilor noastre aducatoare de moarte si a unei mai bune pregatiri pentru intrarea in Imparatia Mielului cel injunghiat.

"Fericiti cei ce spala vesmintele lor ca sa aiba stapanire peste pomul vietii si prin porti sa intre in cetate!" (Apocalipsa 22,14)

3. Caderea din dreapta credinta si secularizarea, spiritul general de apostazie si de inaintare in diverse rataciri si slujiri ale diavolului, saltul progresului tehnologic al sistemelor de inregistrare, arhivare si supraveghere, universalizarea economiei si constatarea incercarii de patrundere clandestina a simbolurilor anticrestine in domenii vitale ale vietii sociale, cum sunt produsele comerciale, tranzactiile economice si relatiile stat-cetateni, fac cu adevarat mult prea palpabile si apropiate cele pe care Sfantul Evanghelist Ioan le descrie in versetele 13: 16-18 din de Dumnezeu insuflata Carte a Apocalipsei. Indreptatita neliniste si protestele cinstitului popor nu au, desigur, scopul de a impiedica implinirea desavarsita a proorociilor la o vreme de care "nimeni nu stie, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal" (Matei 24,36).

4. Suntem insa ingrijorati si protestam deoarece raceala si indiferenta aratata fata de credinta si traditia spirituala a unui popor crestin ortodox de catre Guvernul sau si a reprezentantilor sai alesi, poate pune Biserica, chiar si Natiunea, intr-o incercare inoportuna si in confuzie.

5. Declaram inca o data ca datoria fundamentala a marturisirii credintei, dar si increderea in cele cate Mangaietorul le-a predat ca proorocii in Biserica crestina, ne obliga sa refuzam a accepta orice fel de buletin electronic de identitate cu Cod Numeric Matricol Unic (C.N.M.U.), ca aducand prejudicii libertatii persoanei si constiintei noastre crestine.

6. Chemam Guvemul si pe reprezentantii alesi ai poporului grec sa anuleze aplicarea, daunatoare Natiunii, dar deja votata de Parlamentui ales, a Acordului Schengen, deoarece nu contine o garantare deplina a respectarii secretului particular si a prezumtiei de nevinovatie a cetateanului si contribuie in cel mai inalt grad la degradarea ortodoxiei neamului nostru, de vreme ce introduce discriminari inadmisibile pentru cetatenii tarilor terte.

7. Declaram cinstitului popor grec ca traim "buna" neliniste intru Dumnezeu pentru cele petrecute, in post si rugaciune, stabilind in acest scop o priveghere de toata noaptea in Sfanta Biserica Protaton, duminica 8/21-9-97, de sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului.

8. Fie ca rugaciunile Preacuratei Nascatoare de Dumnezeu, Mijlocitoarea tuturor si Acoperitoarea Sfantului Munte si a ortodocsilor de pretutindeni, sa-i intareasca pe toti credinciosli in lupta comuna a pocaintei, a sfarsitului crestinesc si a bunei marturisiri si sa alunge de la natiune orice noua ispita si evolutie a evenimentelor care duce departe de izvoarele datatoare de viata ale Traditiei noastre Crestine Ortodoxe.

Semneaza:

Reprezentantii si Proestamenii celor douazeci de Sfinte Manastiri ale Sfantului Munte Athos, prezenti la Sfanta Sinaxa Dubla Extraordinara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu