Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 1 mai 2011

VOM RAMANE FARA LEACURILE NATURALE?

Remediile naturiste fără certificare dispar din magazine de la 1 mai


De la 1 mai, remediile pe bază de plante vor fi interzise, în lipsa unei certificări. Cum avizarea unui produs costă circa 100.000 de euro, multe dintre aceste remedii vor dispărea de pe piaţă.

Banalul ceai de sunătoare, cu care românii se tratează de boli de stomac şi de ficat, sau cel de păducel, folosit în popor pentru afecţiunile cardiace, nu vor mai putea fi vândute decât dacă trec de certificare. Aceeaşi soartă o vor avea suplimente alimentare ca spirulina şi lecitina, prima folosită pentru slăbit, a doua pentru memorie, potrivit evz.ro.

Măsura este prevăzută într-o directivă europeană din 2004 şi se regăseşte şi în Codex Alimentarius. Interdicţia, spun oficialii europeni, a fost introdusă după ce mai multe studii au denunţat afectele adverse ale medicamentelor naturiste.
În noua legislaţie, medicamentele naturiste vor trebui să treacă prin faza de certificare. Cum procesul va fi similar celui prin care trec medicamentele alopate, costurile vor fi aceleaşi: între 90.000 şi 135.000 de euro. Economic vorbind, pe lângă producători, cel mai mult ar avea de suferit lanţul de magazine Plafar, care s-ar găsi fără obiect de activitate şi va fi nevoit să se reorienteze.

Pe internet, 4 milioane de europeni au semnat o petiţie prin care cer restabilirea drepturilor medicinei naturiste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu