Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 mai 2011

EI SPUN DOAR CA AR FI POSIBIL. POATE CA NU SUNT CHIAR FOARTE SINCERI...

Citirea gândurilor, posibilă. Cercetătorii americani au descoperit cum


Cercetătorii unui centru medical din Washington au descoperit o metodă prin care pot urmări formarea cuvintelor la nivelul creierului

Cercetătorii unui centru medical din Washington au descoperit o metodă de a urmări felul în care se formează cuvintele la nivelul creierului, relatează The Daily Mail. Descoperirea i-ar putea ajuta pe cei cu dizabilităţi de vorbire să poată comunica şi să fie înţeleşi de cei din jur.

Cu ajutorul unor electrozi, o echipă de cercetători de la Centru pentru Inovaţie în Neuroştiinţă a identificat porţiunea creierului responsabilă pentru crearea celor aproximativ 40 de sunete uzuale ale limbii engleze. Ei au stabilit că fiecare dintre aceste sunete are propriul punct de pornire, prin urmare, ar exista o posibilitate de a dezvolta un program care să "citească" informaţiile pe care vor să le transmită oamenii cu probleme de vorbire.

Eric Leuthardt, coordonatorul studiului, spune că descoperirea a fost făcută cu ajutorul a patru voluntari care suferă de epilepsie. Iniţial, cercetătorul spera să găsească o cauză pentru boala celor patru, însă a hotărât să monitorizeze şi partea creierului în care se formează vorbirea. Voluntarii au fost rugaţi să repete mai multe sunete, precum "oo", "ah", "eh" sau "ee". Cercetătorii au reuşit să identifice porţiunile creierului de unde era emis semnalul pentru formarea acestor sunete. Cu toate că descoperirea acestor puncte nu este suficientă pentru stabilirea modului în care se formează propoziţii întregi, Leuthardt speră să elucideze misterul în studiile care vor urma.
"Nu voi pretinde că pot citi gândurile unui om. Chiar nu pot, însă, acum am dovezi că acest lucru este posibil", le-a spus Leuthardt jurnaliştilor britanici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu