Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 septembrie 2010

AVEM, N-AVEM DE MANCARE, DAR APARATURA SA FIE!

România, datoare vândută la FMI
STS mai cheltuie 300.000 euro pe echipamente de tras cu urechea

În ţara austerităţii duse la absurd, unde zeci de categorii sociale sunt afectate de politicile nesăbuite ale guvernului Băsescu-Boc, există totuşi instituţii şi persoane care trăiesc bine. De pildă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale trăieşte bine! Trăieşte bine pentru că lucrează (sau ascultă, că e totuna) bine. Iar pentru asta se cheltuie sume uriaşe. Vorbim desigur despre acel serviciu secret în privinţa căruia există încă suspiciunea că ar fi avut o contribuţie importantă în realegerea lui Traian Băsescu în fruntea statului.
STS arunca milioane de euro pe maşini cu dotări speciale, echipamente radio etc. Iată că serviciul condus de nervosul general Marcel Opriş nu se sinchiseşte de dezvăluirile presei şi continuă dezmăţul achiziţiilor publice.
Miercuri, STS (UM 0328 Bucureşti) a publicat în sistemul electronic de achiziţii publice anunţul de atribuire (nr.91066/15.09.2010) al unui contract pentru cumpărarea de "echipamente radio cu microunde, echipamente punct-multipunct LMDS", în valoare de 1.217.148 lei (circa 300.000 euro) .
Contractul a fost acordat fără licitaţie, prin negociere fără anunţ de participare, firmei Industrial Computer Group SRL. Despre această societate comercială se ştie că este una din acele puţine societăţi care nu resimt efectele crizei economice, întrucât sunt abonate la contractele cu statul. Industrial Computer Group SRL a mai primit în ianuarie un contract în valoare de 900.000 euro de la Ministerul Finanţelor, iar în iulie, încă un contract tot de la STS, în valoare de 500.000 euro.
Echipamentul achiziţionat de STS se numeşete în literatura de specialitate LDMS - Local Multipoint Distribution Service - şi este o tehnologie dezvoltată pentru a permite conectarea utilizatorilor la aceste tipuri de servicii, folosind tehnica de transmisie pe microunde. Această tehnologie foloseşte comunicaţia punct-multipunct, cu ajutorul căreia o celulă acoperă mai mulţi utilizatori conectaţi la serviciu. Limita de acoperire a unei celule este de aproximativ 5 km. Pe scurt, e vorba despre echipamente pentru tras cu urechea (ocupaţia preferată a conducătorilor Republicii Cătuşelor România) şi pentru transmiterea mai facilă a datelor respective.
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a înţeles pe dos îndemnul cu strângerea curelei şi nu are nicio problemă în a arunca milioane de euro pe cele mai sofisticate echipamente de ascultare, interceptare etc. Şi ce dacă, vor spune unii! Desigur, atunci când e vorba despre satisfacerea dorinţelor preşedintelui României, acest Big Brother naţional care vrea să asculte şi să ştie tot ce mişcă în ţară, nu mai e austeritate bugetară. Aia e numai pentru bugetari, pensionari, întreprinzători neportocalii şi restul categoriilor nealiniate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu