Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 septembrie 2010

CE UTOPIE!

Viata fara de moarte a devenit posibila

Lifenaut e un program on-line ce stocheaza digital personalitatea unei persoane dupa moartea sa fizica * Defunctul continua sa dialogheze cu prietenii si familia printr-un avatar * Biserica acuza un plan satanic de tip Matrix * Cei care conduc lumea vor sa ne mute intr-o lume virtuala, spun adeptii conspiratiilor * "Daca lumea reala e de fapt una virtuala?", se apara savantii

Miscarea Terasem este o companie a oamenilor de stiinta care au creat un robot cu personalitatea unei femei. LifeNaut se numeste programul care, intr-un viitor nu foarte indepartat, "ar putea sa sfideze moartea", dupa cum se lauda initiatorii programului. Acesta presupune un sistem de stocare digital care permite utilizatorilor sa isi pastreze personalitatea intr-un sistem online. De asemenea, programul permite oamenilor care il folosesc sa isi creeze propriul avatar, care sa comunice cu prietenii si familia dupa ce persoana care i-a dat viata a murit din punct de vedere fizic.
LifeNaut ofera si un serviciu aditional numit BioFile. Pentru 1 $ pe zi, compania va lua cateva din celulele defunctului si le va stoca in speranta ca stiinta va evolua atat de mult in viitor incat din ele se va putea crea o clona a acestuia. Oamenii de stiinta spun ca la urmatoarele generatii ale sistemului, pesonalitatea omului respectiv impreuna cu intreaga sa memorie vor putea fi descarcate in clona acestuia, astfel ca persoana respectiva va deveni nemuritoare.

Parca pentru a pregati sistemul in care personalitatile diferitilor oameni care au trait vor fi stocate si accesibile on-line, deja exista suficiente companii care propun jocuri virtuale de tip avatar, de pilda Second Life. Utilizatorul, care isi alege un avatar, traieste intr-o lume virtuala in care se distreaza, danseaza, mananca, bea si face sex. Un veritabil Matrix. Daca acum va intra in vigoare si sitemul LifeNaut, deja ceea ce speculau realizatorii filmului Matrix ar putea deveni realitate. Pe de-o parte, omul ca persoana va deveni dependent de computere, de lumile virtuale si nu va mai simti nevoia sa socializeze "live", ci prin intermediul retelelor de socializare care se vor transforma la randu-le in lumi virtuale. Omul se va transforma intr-o "leguma" conectata la Internet si va trai o viata cibernetica. Pe de alta parte, asta ii va asigura si asa-zisa "nemurire" electronica, dupa moartea fizica a sa acesta continuand sa "traiasca" in lumea virtuala, care va deveni la fel de reala precum un vis.

Problema pe care si-o pun cercetatorii este - cine va mai procrea in realitate? Nu va fi un bai, deoarece si asa exista curente care sutin ca populatia planetei este prea mare si ca ar trebui redusa. S-ar reduce numarul persoanelor fizice dar ar creste numarul persoanelor virtuale. Usor-usor, populatia Terrei se va muta in spatiul cibernetic, traind o viata imaginara. De altfel, tanara generatie pare pregatita pentru asa ceva. Copii care stau cel putin 12 ore in fata computerelor, in jocuri on-line de tip World Of Warcraft, care traiesc astfelintr-o lume iluzorie, neavand nevoie de mancare si de bautura in tot acest timp. Astfel ca generatiile urmatoare par pregatite pentru viitorul scenariu planetar.

Ca tot vorbim de scenarii, adeptii teoriei conspiratiei au reactionat imediat afirmand ca acest tip de sistem de tip LifeNaout, ca si implemetarea cipurilor reprezinta ultima faza a celor care conduc lumea dupa un plan diabolic, in care nu va mai fi nevoie de Creator ci omul devine creator, nu va mai fi nevoie de credinta, de nemurire, pentru ca sistemul virtual o pune la dispozitie si astfel proiectul devine unul satanic, in care Divinitatea este exclusa, sarita cu o treapta, iar omul isi va crea avataruri "dupa chipul si asemanearea sa" in diverse lumi virtuale.

Ca raspuns, oamenii de stiinta intreaba la randul lor: "Dar daca lumea asta in care traim deja si ni se pare reala este deja una iluzorie, una gata cibernetica in care traim, iar noi suntem niste avataruri ale unei entitati pe care o numim suflet si care ne manipuleaza din spatele unei "tastaturi" asa cum manevram noi computerul?" Teoria nu este nici pe placul Bisericii care considera proiectul ca unul satanic, cu scopul de a-l exclude pe Dumnezeu si viata viitoare, nemuritoare din Marele Plan al Universului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu