Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 septembrie 2010

A INCEPUT VIZITA PAPEI IN MAREA BRITANIE


Sondaj: Papa n-a făcut suficient să oprească abuzurile

Papa Benedict al XVI-lea se întâlneşte astăzi cu reprezentanţii Bisericii Anglicane, în cea de-a doua zi a vizitei în Marea Britanie, relatează AFP.
Sursa: REUTERS
Suveranul Pontif a ajuns deja la Londra. A fost întâmpinat pe aeroportul Heathrow de primarul Boris Johnson.
El va lua parte la o mesă la Westminster Abbey, celebrată de Arhiepiscopul Rowan Williams, un gest simbolic faţă de Biserica Anglicană. E prima vizită de stat a unui Papă în Regatul Unit, după aproape cinci secole de la schisma din 1534. În urmă cu aproape trei decenii, Papa Ioan Paul al II-lea a fost într-o vizită pastorală în Marea Britanie.

Papa, vizită isorică în Marea Britanie
Aseară, Sfântul Părinte a celebrat o mesă în aer liber la Glasgow, Scoţia. 70.000 de oameni au participat la slujbă. Au fost de trei ori mai puţini ca la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în 1982.
Papa le-a vorbit credincioşilor despre numeroasele tentaţii la care sunt expuşi tinerii: droguri, bani, pornografie şi alcool.

Susan Boyle i-a cântat Papei
Cântăreaţa Susan Boyle, celebră după Britain's Got Talent, şi-a îndeplinit cel mai mare vis şi a cântat pentru Suveranul Pontif. A interpretat trei cântece: "I dreamed a dream", "How great thou art" şi "Perfect day".
Vizita Papei Benedict al XVI-lea nu e lipsită de controverse. Scandalurile de pedofilie în rândul preoţilor catolici şi costul uriaş al sejurului iscă proteste.
"Biserica nu a fost suficient de vigilentă şi nu a fost suficient de rapidă şi fermă pentru a lua măsurile necesare", declara Papa în avion, despre scandalul sexual înainte să ajungă în Marea Britnie.
"E nedrept să zici că Biserica e lipsită de vigilenţă. Dimpotrivă, a fost rapidă şi vigilentă, dar ca să ascundă nu ca să prevină aceste orori", susţine Joelle Casteix, directorul regional al Asociaţiei SNAP din SUA, care reprezintă grupul victimelor abuzate de preoţi.
Trei din patru britanici susţin că Suveranul Pontif nu a luat suficiente măsuri în acest scandal, potrivit unui sondaj de opinie publicat de CNN.
Vizita Papei în Marea Britanie se încheie duminică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu