Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 septembrie 2010

PARCA ANUNTASERA INTRODUCEREA CARDURILOR DE SANATATE PENTRU 2012. DE CE SE GRABESC???

Cardurile nationale de sanatate vor fi distribuite incepand de anul viitor

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca incepand din ianuarie 2011, romanii vor primi, esalonat, cardurile nationale de sanatate.

"Am creat cadrul legal pentru lansarea cardurilor nationale de sanatate. Proiectul acestora trebuia implementat la 1 ianuarie 2008", a anuntat ministrul Sanatatii.

Potrivit spuselor sale, cardul national de sanatate va contine date de identificare ale asiguratului, dovada platii contributiilor asigurarilor medicale la zi, precum si istoricul medical al fiecarui asigurat.

"Cardul cu cip electronic va oferi informatii legate de diagnosticele si tratamentele urmate", a precizat Cseke Attila. Potrivit opiniei sale, prin aceste carduri va creste calitatea actului medical si va scadea birocratia.

"Cardul va fi eliberat pentru fiecare asigurat - ceea ce inseamna ca vor fi 18 milioane de carduri -, iar primele carduri vor fi emise la inceputul lui ianuarie 2011", a mai spus ministrul. Primii vor primi cardurile angajatii si cei care contribuie in prezent la casa de sanatate, urmand ca, esalonat, toti romanii sa detina un astfel de card.

"Romanii nu vor trebui sa se deplaseze la casa de sanatate pentru ridicarea cardului, ele vor fi trimise prin Posta Romana, la domiciliu. In cazul in care persoana nu va fi gasita acasa, cardul va putea fi ridicat de la Casa de sanatate judeteana", a precizat ministrul Sanatatii.

Cardurile nationale de sanatate vor fi realizate de compania nationala Imprimeria Nationala, iar pretul unuia va fi de aproximativ doi euro.

3 comentarii:

  1. refuzam in masa orice act cu cip RFID, si atunci vor fi obligati sa elibereze si buletine simple, pe hartie, fara amprente si alte nebunii de-ale lor...
    din moment ce-au votat legile astea fara sa tina cont ca noi nu vrem asa acte, n-au decat sa-si faca doar parlamentarii si senatorii si toti care mai vor asa acte, sa ne lase pe noi in pace.
    ce-or sa ne faca daca vom refuza astfel de acte? ne vor baga pe toti la inchisoare???? :)
    iar cartile de sanatate primite prin posta, pot fi returnate, si li se poate spune clar ca nu putem primi asa ceva, pentru ca, pentru noi, crestini-ortodocsi, asta inseamna lepadare de Hristos! Si, pana la urma, ar trebui sa faca bine si sa-si ceara si scuze pentru ce fac cu actele astea...

    RăspundețiȘtergere
  2. ar fi bine daca am fi uniti si am refuza aceste acte,asa cum putem refuza cardurile cu cip. nu tine nimeni cont de ce vrem noi, asta e clar. sunt doar interesele lor financiare si ordinele pe care le primesc de la " gradele " superioare. Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. poate ca de data asta vom fi uniti...acum cred ca au inteles toti in ce consta pericolul acestor acte ( nu numai ca inseamna lepadare, dar mai pot fi si usor de falsificat, si se pot fura datele de pe aceste carduri...)
    Cred ca pe asta si mizeaza cei care fac legile astea dupa cum vor ei, dupa propriile lor intrese...mizeaza pe lipsa de unitate a romanilor, pe lasa-ma sa te las, pe lasa, sa faca altii, nu ma bag, etc. ...
    Poate vor intelege romanii ca nu mai e vreme pentru egoism, si pentru mie sa-mi fie bine, ce conteaza ce se va intampla cu celalalt...?
    Doamne ajuta, sa se trezeasca romanii si sa fie uniti!

    RăspundețiȘtergere