Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 6 octombrie 2010

SUNA BINE???

Preşedintele Franţei pledează la summitul UE-Asia pentru o nouă ordine monetară

Nicolas Sarkozy, care va prelua în noiembrie preşedinţia G20, a pledat pentru "o nouă ordine monetară", luni, în prima zi a unui summit între principalele ţări ale Europei şi Asiei, la Bruxelles.
"Trăim într-o lume unde dezechilibrele monetare prezintă un risc asupra tuturor economiilor noastre", a pus în gardă Sarkozy, într-o alocuţiune rostită în faţa participanţilor la summitul ASEM, informează Agerpres.
"Astăzi, în 2010, nu avem un singur loc, în lume, unde să putem vorbi despre chestiuni monetare. Fiecare face cum vrea, fiecare, pe bună dreptate, încearcă să îşi apere suveranitatea, dar noi trăim în secolul XXI fără o ordine monetară", a insistat el.
Potrivit lui Sarkozy, "chestiunea definirii unei noi ordini monetare este clar pusă".
Chestiunea unei noi ordini monetare face parte dintre priorităţile pe care Nicolas Sarkozy le-a fixat pentru preşedinţia franceză a G20, începând de la 12 noiembrie.
Asupra acestei chestiuni sensibile a monedelor, ţările industriale reproşează Chinei subevaluarea yuanului, în scopul de a favoriza exporturile sale, şi îi cer să îşi lase moneda să se aprecieze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu