Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 octombrie 2010

SE POATE MAI PENIBIL DE ATAT?


Vaticanul l-a declarat pe Homer Simpson catolic
Ziarul Vaticanului le-a declarat catolice pe personajele din serialul de desene animate The Simpson's, fapt cu care producătorii acestuia nu sunt însă de acord, afirmând că s-a mers prea departe cu analiza religioasă a show-ului.

Singura publicaţie de la Vatican a scris că personajul de desene animate Homer Simpson face parte din turma papei, replică în urma căreia producătorul seriei "The Simpson's" a rămas cu gura căscată.

"Puţini ştiu, iar el face totul pentru a o ascunde, dar este adevărat: Homer J. Simpson este catolic", a scris L'Osservatore Romano în ediţia de la sfârşitul săptămânii trecute, sub titlul "Homer şi Bart sunt catolici".

Explicaţia vine din interpretarea analizei unui preot iezuit asupra transformării suferite de Homer şi Bart Simpson într-un episod din 2005, în care întâlnesc un preot, părintele Sean, a cărui voce a fost dată de actorul Liam Neeson. Potrvit L'Osservatore, analiza arată că, dincolo de umor, acest show TV conţine teme "legate de sensul şi calitatea vieţii", mai ales că "The Simpsons este printre puţinele programe pentru copii în care creştinismul, religia şi Dumnezeu sunt teme recurente".

Analiza religioasă făcută de ziarul Vaticanului l-a lăsat cu gura căscată pe producătorul show-ului, care a declarat pentru Entertainment Weekly că s-a mers prea departe. "Sunt şocat şi uimit şi cred că această analiză compensează faptul că nu am mai mers la biserică de 20 de ani", a spus Al Jean, adăugând că biserica pe care cei din familia Simpson este una "presbiluterană". "Am arătat destul de clar că Homer nu este catolic. Nu cred că ar rezista fără carne vinerea nici măcar o oră", a adăugat producătorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu