Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 10 octombrie 2010

Eroii anticomunişti din Sântejude, înmormântaţi creştineşte

Eroii anticomunişti din Sântejude, înmormântaţi creştineşte

Deshumarea luptatorilor anticomunisti de la Taga
Eroii anticomunişti din Sântejude au fost înmormântaţi sâmbătă creştineşte. Câteva zeci de oameni au asistat la ceremonia religioasă desfăşurată în biserica ortodoxă din sat. Cele două sicrie în care au fost puse osemintele celor doi luptători anticomunişti, Ioniţă Măhălean şi Ioan Moldovan au fost acoperite cu câte un drapel tricolor, notează clujtoday.ro. Ceremonia religioasă a fost oficiată de trei preoţi, în frunte cu părintele Surel Mureşan, protopop ortodox de Gherla. Acesta este, la rândul lui, nepotul lui Simion Mureşan, care a fost şi el executat de Securitate în aceeaşi zi cu ceilalţi doi. Deshumarea lui Simion Mureşan a fost făcută de către arheologii Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România, la cererea rudelor victimei, în toamna anului 2009.

Măhălean şi Moldovan au fost deshumaţi din groapa comună care le-a fost mormânt timp de 61 de ani, la începutul lunii septembrie. După ce osemnintele eroilor au fost investigate de medicii legişti, acestea au fost înapoiate rudelor, pentru a fi reînhumate creştineşte. Măhălean şi Moldovan au fost împuşcaţi de securişti în octombrie 1949. Aceştia făceau parte dintr-o organizaţie cunoscută sub numele de Partizanii Regelui Mihai, care avea ca scop restaurarea monarhiei. Organizaţia avea în zona Gherla aproximativ 200 de membri.

Un comentariu:

  1. fascistii astia nu se mai satura ….. http://www.realitatea.net/sute-de-mii-de-romani-nu-au-caldura-in-case_757588.html Comandantii de garnizoana din ARMATA trebuie sa conduca orasele impreuna cu primarii sau fara ei daca este cazul ptr. a se evita cheltuieli pe constructii in 2010 , 2011 care nu-si au rostul – prioritatea maxima trebuie sa fie fondurile ptr. spitale , incalzirea locuintelor celor cu venituri mici si investitiile in agricultura nu in BORDURI si Sali de sport ETC. !!! Exista in tara asta sute de tineri care ar putea conduce orase si judete mai bine decat actualii primari pusi pe JAF si Afaceri care maresc cauzele Genocidului in ROMANIA !!!

    RăspundețiȘtergere