Revoltător: Monumentul eroilor morţi în Afganistan a fost construit fără autorizaţie, după un model francmason
Monumentul Eroilor din Afganistan este de fapt un simbol masonic
Cavalerii de Malta şi-au marcat prezenţa în Galaţi prin Monumentul Eroilor din Afganistan. Cea mai puternică societate secretă din lume, Francmasoneria, încearcă să-şi impună simbolistica.
Anul trecut, de Ziua Armatei, "Cavalerii de Malta", au inaugurat pe strada Brăilei, în Mazepa I, un monument francmason.
Construirea acestuia a fost justificată cu necesitatea comemorării memoriei celor trei soldaţi ucişi în Afganistan: Narcis Şonei, Ionuţ Cosmin Sandu şi Marius Claudiu Covrig.
În realitate, monumentul respectiv reprezintă lojile (asociaţiile) francmasonice. Conform ritualurilor masonice, lojile se sprijină pe trei coloane având formele: dorică, ionică şi corintică. Exact ca monumentul de la Galaţi, unde fiecare coloană este realizată în aceste stiluri.
"Nu m-a contactat nimeni de la această societate secretă. Nu stiu ce legătură are acest monument masonic cu memoria fratele meu ", ne-a declarat Cristi Covrig, fratele soldatului ucis în Afganistan.
Semnificaţia celor trei coloane, conform literaturii de specialitate, îi simbolizează pe Maestrul Venerabil şi pe cei doi Supraveghetori. Cu alte cuvinte prezenţa monumentului, semnifică prezenţa masonilor.
Priorul general al Cavalerilor de Malta din România, IulianMoisescu neagă semnificaţia secretă a monumentului.
"Nu este un simbol masonic. Cinsteşte doar memoria soldaţilor. Asemănarea este o coincidenţă. Oricum arhitectul a venit cu proiectul", ne-a explicat Iulian Moisescu.
Răspuns evaziv
"Nu pot să comentez cine a venit cu acestă idee. Să spunem că asemănarea este doar o coincidenţă", ne-a declarat şi arhitectul Sergiu Porumboiu.
Pe de altă parte, monumentul a fost ridicat fără să se fi solicitat autorizaţie de construcţie. „Sunt la Strasbourg, mă voi întoarce în câteva zile şi atunci vom rezolva şi problema autorizaţiilor", ne-a declarat, Iulian Moisescu.
Francmasoneria, în conflict cu morala creştină
Astfel de monumente ridică şi în ceea ce priveşte morala. Literatura de specialitate prezintă astfel de societăţi secrete în opoziţie cu morala creştină."Nu vreau să comentez acest subiect, pentru că este treabă Bisericii că s-a făcut un astfel de monument, oricare ar fi semnificaţia sa. Probleme ar trebui să-şi pună cei care au realizat şi cei care au dat aprobările pentru un astfel de monument", ne-a declarat Părintele Geru, de la Arhiepiscopia "Dunării de Jos".
Nu secretă, ci discretă
Iată ce scrie istoricul Radu Comănescu despre Francmasonerie:
"Etimologic vorbind, Francmasoneria este o asociaţie a zidarilor (masoni) liberi (adjectivul "franc" desemna în Evul Mediu francez pe cineva scutit de dările feudale). Cuvântul franc-mason, încetăţenit la noi prin sec. al XVIII-lea de un cleric, vine pe filiera franceză; dar şi în celelalte mari limbi europene sensul termenului este identic: freemason (în engleza), Freimaurer (în germana), liberi muratori (în italiana)".
"Faţă de secolele trecute, astăzi Francmasoneria nu se mai declară societate secretă, ci discretă. Grupurile sociale cele mai active sunt oamenii politici, bancherii, oamenii de afaceri, oamenii de cultură, structurile militarizate, justiţia şi mişcarea sindicală".
Cititi mai multe pe blogul saccsiv.
Pendula vieții
Acum o lună
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu