Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 2 septembrie 2010

MIROASE A PRAF DE PUSCA???

Oprea vrea sa convoace 500.000 de rezervisti

La sfarsitul lunii august, Exploziv-News facea o dezvaluire ca parea socanta la vremea aceea. Anume ca Romania se pregateste de razboi si ca, mai mult, va trimite in lupta peste 500.000 de rezervisti, constituiti intr-o Garda Nationala, conform unui ordin al ministrului Gabriel Oprea. Se punea problema, de ce sa trimitem rezervisti daca acum un razboi modern se poarta fara prea multe trupe terestre si, apoi, de ce sa mobilizam rezervisti cand tara noastra inca mai are armata activa, formata din voluntariat?
Cu ocazia asta, facand mici investigatii - nu trebuie sa fii un specialist pentru a afla asta - am aflat ca efectivele militare din 2010 sunt insuficiente in caz de conflict armat, raportat la anii cand armata era obligatorie. Astfel, numai 34% din efective sunt prezente acum sub arme fata de aniicand se asigurau peste 100.000 de militari per contingent. Ceea ce facea ca in cazul unui conflict armat, la cei 100.000 de militari aflati sub arme sa se adauge progresiv inca patru contingente aflate in rezerva, ceea ce ar fi condus la o mobilizare imediata de aproximativ 500.000 de militari, urmand ca restul pana la un milion sa se faca in maximum 30 de zile de la declansarea conflictului, conform legislatiei de pe vremea lui Ceausescu. Mobilizarea generala mai aducea, la randul ei, inca 3-4 miliane de apt combatanti.
Tot cei de la E.N. au intrat si in posesia unui document, care certifica faptul ca Oprea si actualul guvern se pregatesc - pe ascuns - de razboi si urmaresc o mobilizare masiva a rezervistilor. Un astfel de document, precum cel alaturat - in fap, o circulara - a fost transmis in toate judetele.
Interesant e faptul ca dupa ce documentul prezentat a fost considerat imediat a fi un fals de catre cei din Ministerul Apararii, la inceputul lunii septembrie au inceput convocarile rezervistilor pentru asa zise verificari "de rutina".
In perioada 1-3 septembrie, in judeţul Iaşi, va avea loc un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei pentru apărare. Activitatea se desfăşoara in baza Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare şi a hotarării Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Pe timpul exerciţiului, rezerviştii aflaţi in planurile de mobilizare vor fi chemaţi la unităţile militare din judeţ, timp de cateva ore, pentru actualizarea datelor de evidenţă militară. Din informatiile obtinute rezulta ca este vorba despre persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani!
Ordine de prezentare la oficiile de recrutare au mai primit si rezervisti din Neamt, Constanta, Ilfov, Bucuresti, Dolj, Tulcea, Vrancea. Asa ca specificatia "in caz de mobilizare si razboi" din documentul prezentat mai sus devine una foarte grava, mai ales ca Romania se pregateste pe sest de intrareain razboi. Nu trebuie uitata ca recent, in cadrul unei declaratii, Traian Basescu a anuntat ca in cazul unui conflict cu Iranul, Romania va lua partea Israelului, fapt pentru care Simon Peres i-a multumit presedintelui nostru.
Daca luam in calcul si declaratia lui Ahmadinejad, care a sous ca are date de la serviciile secrete ca razboiul va incepe in mai putin de doua luni, atunci ne putem astepta ca in Romania, ordinele de mobilizare "sa curga" si nu numai in judetele mentionate de noi, ci in toata tara.


sursa: agentia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu