Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 7 martie 2010

A DOUA PORUNCA DUMNEZEIASCA

A DOUA PORUNCA DUMNEZEIASCA

Ce ne cere a doua porunca dumnezeiasca?

Sa nu veneram pe nimeni fara numai pe Unul Dumnezeu. Precum am spus mai inainte, suntem opriti de la adorarea oricarei creatii a lui Dumnezeu sau a oamenilor ca pe Dumnezeu. Dumnezeu se afla mai presus de toate creaturile Sale si ale oamenilor.

De ce atunci cinstim icoanele?

Noi cinstim icoanele ca pe reprezentari binecuvantate ale Unicului Dumnezeului celui Viu, ale ingerilor Sai, ale sfintilor si mucenicilor, care sunt prieteni si mijlocitori pentru noi.

Cand ne rugam inaintea icoanei, cui ne rugam?

Sfantului viu din ceruri, al carui chip este zugravit pe icoana, iar prin mijlocirea sfantului, lui Dumnezeu cel Unul.

Cand sarutam icoana, ce sarutam?

Buzele noastre saruta chipul sfantului, iar prin gandurile si inima noastra sarutam pe sfant ca pe o persoana adevarata si vie in Biserica Cereasca.

Cine aduce critici Bisericii Ortodoxe pentru cinstirea pe care o da si pentru rugaciunile pe care le inalta sfintilor?

Exclusiv protestantii, care nu au avut experienta duhovniceasca a comuniunii cu sfintii, si care nu inteleg ca principala lucrare a lui Hristos este sa faca din oameni credinciosi si renascuti familia lui Dumnezeu in cele mai stranse relatii si prin intovarasirea copiilor lui Dumnezeu in cer si pe pamant.

Cum mai putem pacatui impotriva credintei intr-un singur Dumnezeu?

Cand ne purtam astfel incat stomacul ne devine Dumnezeu prin mancare si bautura peste masura (Filipeni III, 19), sau banii, sau averea (Coloseni III, 5), propria noastra persoana, statul, natiunea sau civilizatia s.a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu