Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 august 2010

EU CRED PROFETIILE!

Seful Statului Major Interarme: Planul SUA de atac al Iranului este pregatit

Seful Statului Major Interarme american a dat asigurari ca un plan de atac al Statelor Unite impotriva Iranului este pregatit, daca Teheranul se doteaza cu arma nucleara, insa a declarat ca este "extrem de preocupat" de consecintele pe care le-ar putea avea o asemenea ofensiva. O actiune militara impotriva Iranului ar putea avea "consecinte nedorite care sunt dificil de anticipat intr-o zona incredibil de instabila", a declarat amiralul Michael Mullen pentru postul de televiziune NBC, transmite AFP, preluata de Mediafax. Statele Unite nu pot lasa insa Teheranul sa se doteze cu arma nucleara, a continuat el. "Pentru a fi complet sincer, si o optiune, si cealalta ma ingrijoreaza mult", a recunoscut el. Mullen s-a declarat optimist ca eforturile diplomatice ale comunitatii internationale si sanctiunile pe care le impune Iranului vor determina Republica islamica sa isi abandoneze programul de imbogatire a uraniului. Totusi, "optiunile militare sunt pe masa si vor ramane". "Sper ca nu vom fi nevoiti sa le utilizam, dar ele sunt importante si binecunoscute", a adaugat amiralul.

si:

Exercitiile israeliene din Romania vor spori. Blue Sky 2010, pregatire pentru atacarea Iranului

Fortele Aeriene israeliene (IAF) isi vor spori exercitiile de antrenament in Romania, in pofida prabusirii unui elicopter saptamana trecuta, deoarece trebuie imbunatatita abilitatea pilotilor israelieni de a zbura in zone muntoase, relateaza Jerusalem Post. De asemenea, agentia israeliana Debka.com, specializata in probleme militare si de spionaj, sustine ca exercitiul Blue Sky 2010 din Romania simula un atac asupra Iranului. Israelul si Romania au inceput discutii privind viitoare exercitii comune de antrenament, in pofida accidentului aerian din Muntii Carpati, in urma caruia au murit sase militari israelieni si unul roman. Conform evaluarilor, exercitiile trebuie sporite pentru ca, in cazul in care accidentul de saptamana trecuta a fost cauzat de o eroare umana, asa cum sugereaza rezultatele initiale, este nevoie de imbunatatirea abilitatii pilotilor israelieni de a zbura in zone muntoase precum cea din Romania, transmite Mediafax. Exercitiul specific in timpul caruia un elicopter israelian de tip Sikorsky CH-53 Sea Stallion (Yasour) s-a prabusit lunea trecuta simula o misiune de cautare-salvare in zone nefamiliare. Muntii Carpati sunt cunoscuti pentru varfurile inalte, vremea instabila si padurile dese, conditii in care pilotii israelieni nu se antreneaza frecvent. Israelul si Romania au inceput antrenamentele comune in 2006, cand ministrul israelian al Apararii de atunci, Shaul Mofaz, a semnat un acord pe cinci ani cu omologul sau roman, care a permis IAF sa mobilizeze aparate de zbor si militari pentru a se antrena. Site-ul israelian DEBKAfile, citat de Agerpres, a difuzat informatia ca prabusirea elicopterului s-a produs in ultimul stadiu al unui exercitiu militar comun romano-israelian care simula un atac asupra capacitatilor nucleare ale Iranului. In linie dreapta, distanta dintre Tel Aviv si unitatea nucleara iraniana de la Nataz este de 1.600 km. O sursa militara israeliana sustine ca armata israeliana coopereaza cu tari precum Romania, Grecia si Bulgaria, care se afla aproximativ la aceeasi distanta fata de Israel.

Totusi, profetiile spun ca al Treilea Razboi Mondial va incepe cu o confruntare intre Turcia si Grecia. O sa zvonul de razboi israeriano-iranian daor o pregatire psihologica ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu