Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 ianuarie 2010


Fiind total in asentimentul fratelui de la crestinul ortodox, sustin ca trebuie sa nu ne pierdem identitatea nationala, asa cum se fac mari eforturi sa se intample, sa ne mandrim cu faptul ca suntem o cultura de 2000 de ani, care are o bogata zestre spirituala su culturala, prea putin cunoscuta, ca ar trebui sa cultivam in tineri sentimentul de patriotism si sa promovam tara asa cum stim noi mai bine. Din pacate, discutand cu fiica mea de 15 ani, am constatat ca tanara generatie nu are nici un respect pentru valorile morale , culturale, istorice ale poporului roman, fiind de parere ca nu ai ce face in tara asta de 2 lei ( citat aproximativ). Daca prin mass media se propaga continuu aceasta idee, cat de inapoiati, necivilizati, corupti, hoti, inculti, etc suntem, cum sa se dezvolte mandria de apartenenta la o entitate nationala??? Cred ca e cazul sa incercam sa ne schimbam un pic,sa ne amintim ca suntem urmasii "celui mai viteaz neam dintre traci".

danutza

NU UITA CA ESTI ROMAN!
articol preluat de pe blogul crestinul-ortodox
http://uncrestinortodox2.wordpress.com/2010/01/14/nu-uita-ca-esti-roman/

E dureros cum uităm că suntem români. Cuvântul român vine de la latinescul “romanus”, care în secolul al IV-lea capătă şi înţelesul de “creştin”. Deci noi românii suntem creştini prin definiţie. Nu numai că ne-am născut creştini ca şi popor, dar şi numele nostru (român) înseamnă creştin. Ca şi creştini am fost dintotdeauna o ţară dreptmăritoare, făcând parte din Singura Biserică Adevărată: Biserica Creştin-Ortodoxă. Ea dăinuie de două milenii şi va dăinui până la sfârşitul veacurilor, însă, din păcate doar o mică parte din ea. Puţini sunt cei care îi vor mai rămâne credincioşi Adevăratului nostru Dumnezeu. Să ne ferească Dumnezeu să nu fim printre cei ce se leapădă şi se vor lepăda de credinţa noastră strămoşească şi dreptmăritoare.

Văd, cu durere, cum mulţi români, astăzi, se închină “Sfântului” Televizor, şi precum se duc vitele la abator, aşa se duc şi ei la vaccinarea împotriva aşa-zisei gripe porcine. Mai toată lumea, după ce au ascultat de “Sfântul” Televizor, că deh…, “tot ce se zice acolo aşa e”, zic unii, au urmat, de bună voie, drumul acesta spre moarte sigură. Cum s-a ajuns ca omul să asculte de Televizor? Foarte simplu! În locul Icoanelor, ce se pun în partea de răsărit a casei, au pus Televizorul. Şi cum omul are tendinţa să se închine spre răsărit, că deh…, aşa e când te naşti creştin, nu se mai închină în faţa Sfintelor Icoane ci se prosternează înaintea Televizorului. Nu degeaba spunea un bătrân (tatăl unei maici): “O să apară,în curând, în casele oamenilor o icoană vorbitoare înaintea căreia se vor închina oameni şi de care vor asculta.” Sau cum zicea un Sfânt Părinte: “În vremurile din urmă diavolul îşi va avea ţeasta în casa omului şi coarnele pe casă”.

Iaca aşa m-am gândit eu, păcătosul de mine, că vor evolua lucrurile:

Ce perfid e diavolul! Acum nu mai este prost să te oblige să faci ceva, că ştie că prin asta dă naştere la mucenici. El, pur şi simplu, ne-a învăţat cu confortul. Avem televizoare, unde credem că ne relaxăm. Avem internet, unde sunt atâtea şi atâtea lucruri ce distrug sufletele oamenilor. Avem electricitate, avem apă în casă, baie cu tot confortul aferent, frigidere, maşini de spălat etc. Prin acest confort vom fi constrânşi să luăm cipurile ce vor veni. De ce? Păi, omul modern poate trăi fără cele pe care le-am enumerat mai sus? Ştiţi ce o să se întâmple? N-o să poţi să mai trăieşti în acest confort dacă nu o să ai cip. Faza cu vaccinul este doar un experiment, să se ştie cât de cooperanţi sunt oamenii. De aceea vorbesc despre cipuri acum. Cum nu te-a obligat nimeni să-ţi faci vaccinul, aşa nu o să te oblige să iei cipul. Asta ar însemna noi mucenici. Diavolul nu vrea aşa ceva. Astfel, la început, se vor face : carduri cu cip pentru asigurarea medicală, buletin cu cip, paşapoartele deja sunt, carduri pe care primeşti salariile sau pensiile sau alocaţiile sau şomajul, care deja sunt cu cip. Pe toate şi le vor lua oamenii pentru că: dacă nu au card de asigurat de sănătate o să plătească o consultaţie la doctor de o să-l usture buzunarul. Poate nici n-o să te mai primească doctorul fără card. Dacă nu ai buletin cu cip, n-o să te poţi angaja, n-o să figurezi în nici o evidenţă. Deci mulţi şi-l vor lua din această cauză. Dacă nu ai card cu cip pentru bani n-o să-ţi poţi primi salariul, alocaţia, pensia sau şomajul. Dacă nu primeşti aceşti bani, nu poţi trăi. Atunci, după scurt timp, o să vină cu ideea ca toate acestea să fie trecute pe un singur cip, pe care îl vor implanta în mâna dreaptă. Oamenii îl vor lua. Nu pentru că sunt obligaţi, dar câţi au puterea să renunţe la confortul cu care ne-a cumpărat diavolul sufletele?

Liber eşti doar atunci când ţi-ai pus sufletul stăpân pe trup. Nu uita, frate, că ai viaţă în tine, tocmai datorită sufletului. Dacă Dumnezeu nu sufla suflare de viaţă în om, acesta era doar o statuie, un bibelou. Bine ar fi ca în aceste vremuri tulburi să ne concentrăm mai mult pe nevoile duhovniceşti decât trupeşti. Însă şi acest lucru este greu pentru că nu prea mai avem duhovnici. Asta mi-a spus un părinte cândva. Ca să suplineşti, oarecum, duhovnicul ai, cât se mai găsesc, cărţile Sfinţilor, pe care ar trebui să le citim. În ziua de azi te duci la preot doar să-ţi spovedeşti păcatele. Mare lucru e dacă mai primeşti şi un sfat. Un alt părinte mi-a zis să-mi fiu propriul meu duhovnic, căutând răspunsuri la frământările mele în cărţile Sfinţilor Părinţi, cât încă mai am acces la ele.

Aşa că, fraţilor, să nu uităm că suntem români, deci creştini. Să încercăm să fim creştini şi cu faptele, nu numai cu numele, ca astfel să se milostivească Bunul Dumnezeu şi de noi şi să ne scape (chiar să nu apucăm) de vremurile acelea…NU UITA CĂ EŞTI ROMÂN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu