Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 17 ianuarie 2010

HARRY POTTER SI NOUA RELIGIE MONDIALA (II)

HALLOWEENUL SI INITIEREA IN SATANISM

J.K. Rowling a declarat destul de clar, in presa si in televiziune, ca sarbatoarea ei preferata este Halloweenul. Raspandita si la noi, aceasta sarbatoare ce a pornit din America, este cea mai populara din lume, dupa Craciun. Domnul nostru Iisus Hristos a zis : « Eu am venit ca viata sa aiba si din belsug sa aiba » [Ioan 10 :10]. Dar Halloweenul nu celebreaza viata ci moartea, moartea si strigoii. Si pe cand noi, crestinii, dorim unirea cu Dumnezeu si petrecerea alaturi de El in vecii vecilor, tot asa satanistul vede in moarte o punte de legatura cu diavolul. Sa luam in considerare articolul "Pagan Halloween Organizers claim no need to worry", The Sun Chronicle, 10/30/1996. "Practicantii vor forma un cerc si vor invoca morti, dar nu va fi nimic sinistru in celebrarea pagana a «Samhein», de halloween, spun organizatorii.«Ne vom aminti de stramosii nostri aflati acum pe lumea cealalta» spune Lynn Dube... Consiliul Local, cu un vot 5-3, a aprobat ritualul, dupa ce organizatorii le-au promis ca nu vor venera diavolul sau ca vor sacrifica animale... Lynn si sotul ei, Ed, practica ritualuri pagane si au propria afacere Magick'n'Mail, prin care vand prin posta obiecte folosite in ritualurile pagane. Ei spun ca au fost rugati de alti practicanti ca anul acesta sa faca un ritual public."
Foarte important este faptul ca halloweenul este considerata una din cele 8 sabaturi ale calendarului pagan.
1) 2 februarie: Imbolg sau Candlemas sau Ziua Porcului Mistret. Mama natura, zeita omorata de venirea iernii, se trezeste la viata.
2) 21 martie: Ostara, Echinoptiul de primavara. Lumina si intunericul sunt in echilibru perfect. Paganii cred ca lumina, simbolizand zeita, prinde putere si intr-un tarziu va invinge puterea intunericului.
3) 1 mai: Beltaine sau Walpurgismacht. Sarbatoare ce simbolizeaza fertilitatea.
4) 22 iunie: Solstitiul de Vara. Zeita este la apogeu, reusind sa invinga puterile intunericului.
5) 1 august: Lunghnasadh sau Lammas. Vrajitoarele aduc ofrande si se roaga pentru bunastare.
6) 21 septembrie: Mabon sau Echinoptiul de Toamna. Ziua si noaptea devin egale, iar puterea zeului incornorat este in continua crestere.
7) 31 octombrie: Halloween, cea mai importanta sarbatoare dintrea sabaturi. Satanistii cred acum ca zeul incornorat este cel mai puternic, iar bariera dintre cele 2 lumi este foarte mica, fiind cea mai buna zi de facut vraji.
8) 22 decembrie: Yule sau Solstitiul al II-lea de iarna.

Initierea in satanism se face in 3 etape:

1a. Evaluarea persoanei respective:

- daca prezinta constiinta morala
- daca este aroganta
- daca este dezamagita de viata
- daca este dezamagita de anturaj
- daca este instabila si ar putea fi atrasa de droguri, vrajitorie, omor
- daca are slabiciune si tupeu.

1b. Invitatia de aderare:

invitatia la o petrecere fara inhibitii: alcoolul, drogurile, sexul abunda. Mai ales drogurile provoaca efectul dorit, eliberand lumea prezenta acolo de orice inhibitie sau mustrare de constiinta.

2a. Cei care au trecut "examenul" sunt invitati la urmatorul nivel

2b. Se invata lucruri simple despre vrajitorie, punandu-se accent in special pe blasfemie la adresa lui Dumnezeu.

3a. Cine a trecut si de al doilea examen este examinat minutios, dupa care, daca se cade de acord asupra acelei persoane, urmeaza initierea propriu zisa.
3b. Initierea:

- pronuntarea corecta a formulelor magice
- membrii trebuie sa-si inscriptioneze numele in Registru cu propriul sange
- noul invatacel este dat in ascultare unui membru experimentat

Avand in vedere cele enumerate mai sus, precum si cele intamplate prin anii 1965-1975, putem afirma fara a gresi ca lumea, mai ales America, a trecut printr-un proces de satanizare, care continua si astazi. 1 - oamenii pareau lipsiti de orice scrupule
2 - dezamagirea de viata si de America (unde a aparut miscarea hippy)
3 - atitudinea hippyotilor era una aroganta; ei se simteau indreptatiti si priveau dispretuitor pe oricine credea contrariul
4 - atmosfera era una de instabilitate si anarhie, ce indrepta lumea spre crime, violuri si droguri (vezi cazul celor 8 victime din Chicago 14 iul/'66, comise de Richard Speck, ce au socat intreaga America) 5 - frica unui razboi nuclear era in crestere
6 - demonstrantii anti-razboi din acea perioada manifestau curaj in infruntarea cu autoritatile, totusi, erau niste persoane imorale ce consumau fatis droguri si alcool si participau la orgii sexuale.

Totusi acesta nu era decat inceputul primei etape. A urmat muzica rock si heavy-metal. The Beattles glorificau consumul de droguri, lor alaturandu-se si alte formatii. De asemena, nu era de mirare ca satanistii vroiau o biserica oficiala. Pe 30 aprilie 1966, Anton LaVey a fondat Biserica lui Satan, oficial, iar data nu era deloc intamplatoare, in acea noapte urmand a se desfasura ritualul Beltaine. Tot Anton LaVey a fost cel care a sistematizat invataturile sataniste, publicand si "Biblia satanica", ce avea sa devina in scurt timp best-seller.
In 1975, America a intrat in a doua etapa, cea in care se vor invata doctrinele. Aceasta a luat fiinta prin miscarea New Age, facuta publica in 1975. Un an mai tarziu, presedintele Americii, Carter, l-a numit pe Zbignew Brzezinski consilier pe probleme de aparare nationala. Brzezinski era liderul miscarii New-Age. Principiile noii miscari au crescut in popularitate, gasindu-se peste tot. Prin diverse seminarii la care luau parte mari companii americane, principiile New-Age fiind din ce in ce mai dezbatute si popularizate. In scurt timp, toata America era cuprinsa de aceasta miscare ce promova ocultismul. Prin muzica, arta, literatura, practic prin orice. Si cum lumea era slaba din punct de vedere religios, imbratisa noile idei fara sa le pese prea mult.
A treia si ultima etapa este in desfasurare. Ea a inceput prin anii 1990 si este la apogeu. Tu? Ce zici ? Iti pasa?


A CINCEA CARTE

"Povestea lui Harry Potter este o alegorie: este scrisa si impachetata sa para basm cand, de fapt, contine descrierea adevarata a unei initieri in ocultism. Povestea seamana mult cu acelea scrise de autorii ocultisti Gavin si Yvone Frost, autori care detin la randul lor o scoala de vrajitorie in Insulele Britanice" declara Peter, un fost membru al "Ordinului Ermetic al Zorilor Aurii".
"Noua carte a lui Harry Potter a facut istorie in acest week-end. Barners&Noble Inc., cel mai mare lant de magazine cu carti a vandut in 48 de ore tot atat cat spera sa vanda intr-o saptamana: 1 milion de bucati." The Wall Street Journal, nr 6-23-2003
Solstitiul de Vara - considerat momentul propice ritualurilor pagane in intreaga lume - acesta este momentul ales de autoarea J.K Rowling pentru lansarea celei de-a cincea carti cu Harry Potter. Pe 21 iunie, la miezul noptii, tineri si batrani asteptau in fata magazinelor din intreaga lume un nou episod cu idolul lor favorit. Avand camera video pregatita m-am asezat la rand, in spatele unei mame cu 3 copii.
" - Ce credeti despre cartile cu Harry Potter ?" am intrebat-o.
" - Imi plac la nebunie. Le-am citit de 2 ori pentru mine si o data copiilor mei."
" - Ce varsta au copii dumneavoastra?"
" - 9, 11 si 14.Dar aveau 6, 8 si 11 cand am inceput."
Numai 6 si 8! M-am uitat imprejur la oamenii imbracati in haine tip Harry Potter: halate negre, lungi, palarii negre, ascutite la varf... M-am intrebat oare cum le-ar putea afecta viata cartile oculte ce le vor cumpara. Oare sunt crestini ?
Ingrijorarea mea crestea pe zi ce trece, mai ales ca citisem deja 870 de pagini. In al cincilea an de antrenament ocultic, Harry si amicii sai erau mai sofisticati in aprofundarea secretelor negre si din ce in ce mai razvratiti fata de autoritati. Chiar relatiile dintre ei pareau mai fragile si mai rautacioase. Unul dintre verbele preferate ale autoarei este "a marai", verb folosit des pe parcursul actiunii. Inselarea si nerespectarea regulilor este ceva la ordinea zilei si micii vrajitori scapa nepedepsiti mai de fiecare data.
Unii cititori n-ar vedea nimic rau in injuraturile, jignirile si frica ce predomina, considerandu-le parte din farmecul cartii. Totusi, milioane de copii din lumea-ntreaga sunt incurajati sa-si hraneasca imaginatia cu scene de genul: "Harry ardea de nerabdare sa-l muste... dar trebui sa-si stapaneasca impulsul. Avea ceva mai important de facut. Dar omul se agita... Harry i-a vazut forma vibranta si neclara planand deasupra lui, a vazut cum o bagheta, ce atarna langa curea, s-a miscat... Nu avea de ales... A tasnit de sub podea si a atacat... o data, de doua ori, de trei ori, infingandu-si coltii in carnea omului, simtindu-i coastele rupandu-se sub falcile lui, simtind caldura sangelui care tasnea. Omul tipa de durere... apoi liniste... Se sprijini de perete... Pe podea era numai sange... Fruntea il durea teribil." [p 463]
Nu, Harry nu s-a transformat in varcolac. In schimb el ilustreaza un principiu ocult numit bilocatie. In timp ce trpul fizic dormea, o parte a spiritului se afla in interiorul lui Voldemort, pe durata atacurilor sale criminale. Pentru a se apara de astfel de incursiuni, Harry trebuie sa invete "oculmenta", o formula de aparare contra atacurilor fizice din lumea reala. Pentru aceasta, golirea mintii de orice sentiment trebuie sa dispara, eliminandu-se astfel posibilitatea manipularii ei.
Cititorii care nu apuca sa treaca de jumatatea cartii vor rata niste scene terifiante, dar se vor lovi de ocultism si groaza inca din primele pagini: "Harry a simtit o rasuflare morbida in spate care nu insemna decat un singur lucru: nu era singur...". "O creatura inalta, cu gluga, aluneca inspre el, intunecand pamantul, neavand picioare sau chip". "Putea simti mirosul putred al demonizatului, respiratia rece si morbida, innecacioasa. Degetele reci il strangeau de gat - rasetul cutremurator crestea in intensitate, iar o voce din interiorul sau ii spuse «Inchina-te mortii, Harry»."
Posedatii lui Rowling sunt ca vampirii: ei sug sangele si energia oamenilor, spre deosebire de Pokemon, care "suge sufletul adversarului".
Harry salveaza ziua prin vraji care alunga demonizatii, iar aceste vraji devin din ce in ce mai obisnuite pe parcursul cartii. La urma urmei, Harry este eroul; cititorii sunt captivati de el. Si cu cat mai multa magie, cu atat mai mare distractia. Pare ceva benefic sa faci vraji. Deci de ce sa nu fie de dorit vrajitoria reala?
O vrajitoare in devenire, Marysia Kolodziej ne marturiseste: "Pana cand nu esti initiat, printr-un anume ritual, nu poti face vraji. Sunt fan Harry Potter din mai multe motive. In primul rand universul. Cuprinzand atatea detalii face ca universul sa para real si, mai ales, te face sa te simti parte a sa. Nu esti atras de actiunea in sine cat de lumea in care ea se desfasoara. Discutand si cu ceilalti fani, ajungi sa iubesti si mai mult personajele, le analizezi si iti faci griji pentru ele, pana cand le simti reale. Atunci esti integrat in acel univers, care este un loc minunat."
Marysia trebuie sa fie multumita de "Ordinul Phoenix", deoarece ii ofera multe lectii pe care doreste sa le aprofundeze; prezentand nivele succesive ale magiei, ofera o simulare reala pentru initiatii in ordinele oculte.
Si pentru ca talentului scriitoricesc al J.K Rowling iti este greu sa-i rezisti, tinerii cititori sunt rapid captivati de viata de la Hogwart. Si daca nu-ti place Harry Potter cu siguranta vei simti dispretul si mania celor din jur. Oamenilor li se pare exagerata atitudinea anti-Potter, dar ei nu compara cele scrise acolo cu invatatura dumnezeiasca ci cu propriile lor credinte. In ziua de azi compromisul e mai comod decat lupta contra spiritelor malefice. Sunteti dornici de lupta? Sau schimbati tabara ?

VRAJITORIA IN RANDUL COPIILOR

“Iar in locul lui va cinsti pe dumnezeul cetatilor, pe un dumnezeu pe care nu l-au cunoscut parintii lui; aceluia I se vor inchina cu aur, cu argint, cu pietre scumpe si cu lucruri de pret.” Dan 11:38.
"Uniunea Pagana" pretinde ca programele TV, "Buffy, spaima vampirilor" si "Sabrina, tanara vrajitoare" au provocat un interes urias pentru vrajitorie, in randul copiilor. Organizatia sustine ca primeste peste 100 de solicitari pe luna din partea copiilor care vor sa devina vrajitori. In urma articolelor din presa si a numeroaselor telefoane si scrisori primite, Uniunea a decis sa numeasca primul ofiter pentru relatii cu tinerii din septembrie 2001.
Pentru ca firea omenesca este supusa pacatului si ispitei, Satana poate apela la ajutor omenesc pentru a-si instaura domnia. Autorul Bibliei Satanice, Anton LaVey, ne destainuie in Introducere un lucru interesant: "...nuntile sataniste consacra unirea carnii... pofte trupesti care ajuta indivizii sa-si implineasca dorintele sexuale, ritualuri de nimicire, ce vor asigura victoria asupra vrajmasilor."
Vedeti de ce oamenii pot fi atrasi spre o asemnea religie? Dar iata si alte invataturi sataniste ce pot fi pe placul multora:
"Satana reprezinta indulgenta in loc de abstinenta" [p 25]
"Satana reprezinta razbunare in loc de iertare"
"Satana reprezinta toate asa-zisele pacate ce pot conduce la satisfactie fizica, mentala sau emotionala"
"Uraste-ti dusmanii din toata inima si daca cineva iti palmuieste obrazul pocneste-l si tu. Loveste-l bine si cu putere pentru ca autoconservarea este cea mai importanta lege. Cine intoarce si celalalt obraz este un las." [p 33]
"...profita la maxim de viata ta - aici si acum! Nu exista rai in care sa te bucuri vesnic, nici iad in care ard pacatosii... Aici este momentul bucuriei! Aici si acum este oportunitatea! Nu exista Hristos! Spune-ti inimii: eu sunt propriul meu salvator"
"...satanistii accepta un dumnezeu care cred ei ca li se potriveste. Mai degraba oamenii si-au creat proprii dumnezei decat invers. Pentru un satanist, "Dumnezeu", oricum s-ar chema este doar un factor de echilibru in natura, care nu este preocupat de suferinta. Aceasta forta atotputernica ce mentine universul in echilibru, este impersonala si nu poate fi preocupata de fericirea sau nefericirea creaturilor trupesti de pe aceasta minge de noroi, pe care traim" [p 40]
Lista poate continua, dar un lucru e cert: satanismul este "confortabil" pentru pacatosii care nu vor sa se pocaiasca. Si cum lumea se afunda din ce in ce mai mult in pacate, Noua Religie Mondiala nu poate fi alta decat satanismul. Si deoarece copii sunt viitorul, ii vom lasa victime acestei blasfemii ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu