Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 17 ianuarie 2010

Ce rost are aceasta saptamana de rugaciune???

Patriarhia nu se lasa... Nu vrea sa renunte la ideea de ecumenism, despre care mari duhovnici s-au exprimat clar ca e cea mai mare erezie a secolului ( vezi articolele despre ecumenism).
danutza

Incepe saptamana rugaciunii pentru unitatea crestina

sursa: gardianul
Conform unui comunicat al Biroului de presa al Patriarhiei Romane, Bisericile crestine din întreaga lume organizeaza în a treia saptamâna a lunii ianuarie a fiecarui an (18 - 25 ianuarie) seri de rugaciune pentru unitatea crestina. Anul acesta, 2010, tema Saptamânii de Rugaciune pentru Unitatea crestina este inspirata de cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos, “Voi sunteti martorii acestora” (Luca 24, 48).
În conformitate cu hotarârea Sfântului Sinod nr. 6745/29 octombrie 2008 si în urma consultarilor cu responsabilii pentru dialog local ai Bisericilor crestine din Bucuresti în vederea definitivarii programului, acestei manifestari, s-a convenit asupra cadrului general de desfasurare a acestei manifestari ecumenice devenita traditionala, care se va desfasura dupa urmatorul program:
- Luni, 18 ianuarie, la Catedrala Romano-Catolica “Sfântul Iosif” (Str. General Berthelot, 19), orele 17.00;
- Marti, 19 ianuarie, la Biserica Armeana (Bd. Carol I, 43), orele 17.00;
- Miercuri, 20 ianuarie, la Biserica Luhterana (Str. Lutherana, 2), orele 17.00;
- Joi, 21 ianuarie, la Biserica Reformata (biserica Calvineum, str. Luterana, 13 bis), orele 17.00;
- Vineri, 22 ianuarie, la Biserica Luhterana de limba maghiara (Str. Badea Cârtan, 10), orele 17.00;
- Sâmbata, 23 ianuarie, la Biserica Greco-Catolica (Str. Sirenelor, 39), orele 17.00;
- Duminica, 24 ianuarie, fiecare Biserica va face rugaciuni pentru unitatea crestina în cursul slujbelor duminicale obisnuite;
- Luni, 25 ianuarie, la Catedrala Patriarhala (Dealul Mitropoliei), orele 16.00.
Potrivit hotarârii sinodale mentionate, la Catedrala Patriarhala si în alte biserici ortodoxe din tara si strainatate, reprezentantii celorlalte culte crestine vor asista la slujba ortodoxa (Vecernia), fara implicare liturgica. Dupa slujba ortodoxa, reprezentantii oficiali ai celorlalte Biserici crestine vor putea prezenta marturii asupra convietuirii pasnice si cooperarii ecumenice locale sau regionale astazi.
În ceea ce priveste prezenta la rugaciunea ecumenica organizata de celelalte Biserici crestine, clericii ortodocsii români vor asista la rugaciunea acestora, fara implicare liturgica, iar, dupa rugaciune, vor putea rosti un cuvânt pe aceiasi tema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu