Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 iunie 2010

CREDETI CA SE VA INTAMPLA ASTA? POATE DOAR CA O JUSTIFICARE PENTRU INFIINTAREA NOULUI GUVERN MONDIAL

Se sparge Uniunea Europeana

Criza din Grecia este doar inceputul: urmeaza Portugalia, Spania si Italia * Singura tara in care investitorii au incredere este Germania * Nemtii nu sunt dispusi sa achite nota de plata a vecinilor nesabuiti * Moneda euro este pe moarte * Dezastrul a fost provocat de Banca Centrala Europeana * Statele Unite ale Europei raman un vis * Cei care pretuiesc valorile libertatii ar trebui sa rasufle usurati
AIM va prezinta o analiza succinta a situatiei actuale din Europa, sub semnatura lui Dick Morris (foto), celebrul strateg al lui Bill Clinton, implicat in succesele campaniilor prezidentiale din Argentina, Uruguay, Mexic, dar si consilierul care l-a facut presedinte pe Viktor Iuscenko. In Romania, Dick Morris a fost consultantul PSD si PUR, dar si omul din spatele candidaturii prezidentiale a Liei Roberts.

Rezultatul inevitabil al crizei financiare din Grecia - urmata in curand de evenimente comparabile in Portugalia, Spania si probabil Italia - va fi prabusirea monedei euro si stoparea brusca a integrarii europene. Pana la urma, in Europa exista o singura tara in care investitorii au incredere - Germania. Acesti investitori vor sustine euro si vor considera drept solvabile tarile din sudul Europei (numite mai nou Club Med) atat timp cat Germania le va acoperi datoriile.

Fondul actual de o mie de miliarde de dolari este considerat un paleativ, care nu are cum sa satisfaca nevoile pietei, odata ce sunt luate in discutie obligatiile Spaniei (1600 de miliarde de dolari) sau Italiei (2000 de miliarde de dolari. Germania va trebui sa cumpere datoriile tarilor sud-europene si sa isi asume responsabilitatea pentru platirea lor. Dar chiar daca liderii de la Berlin sunt dispusi sa o faca, ma indoiesc ca alegatorii vor consimti. Nationalismul german, forta care a dominat Europa timp de o suta de ani - nu va inghiti nota de plata a vecinilor nesabuiti din sud.

In timp ce conservatorii se grabesc sa dea vina pe politicile sociale ale Greciei si ale celorlalte natiuni din Club Med pentru deficitele lor, de fapt aceste cresteri ale nivelului datoriei au loc inevitabil cand unei natiuni nu ii este permis sa utilizeze politici monetare pentru a contracara conjuncturile economice nefavorabile. Din cauza politicilor Bancii Centrale Europene - dominata de Germania - privind rata dobanzilor, natiunile din Club Med nu au avut optiunea de dobanda zero agreata de Federal Reserve.

Prin urmare, singura cale de iesire din recesiune a fost prin politici fiscale care au dus la deficite scapate de sub control si la datorii care nu mai pot fi rambursate. Daca Germania nu isi va asuma responsabilitatea pentru aceste datorii - ceea ce populatia e greu de crezut ca va accepta - euro va muri. Unii analisti au vorbit deja de crearea unei monede euro pe doua niveluri - una puternica, sustinuta de Germania, si alta mai slaba, care nu ar beneficia de acest sprijin. Dar acesta nu este decat un eufemism pentru sfarsitul monedei unice pe continent.

In cele din urma, cei care au vrut sa extinda Uniunea Europeana vor fi castigat in fata celor care urmareau aprofundarea ei si blocarea caii catre o unitate politica totala la nivel continental. Acest lucru nu inseamna revenirea la barierele comerciale sau slabirea legaturilor profunde intre natiunile din nordul Europei, care au avut un parcurs normal. Dar inseamna, in schimb, ca Statele Unite ale Europei nu vor exista prea curand. Perspectiva care ii va face pe cei ce pretuiesc valorile libertatii sa rasufle usurati.

Dick Morris

sursa: agentia.org

2 comentarii:

  1. am spus demult ca va pica UE si oricum romanii nu vor accepta un guvern mondial..... ptr. ca stiu de sclavie....

    RăspundețiȘtergere
  2. exact ce trebuia … presedintele trebuie sa CEDEZE – sa ceara anularea acelor masuri cu 25 si 15 – in locul lor sa NU existe LEFURI GRASE IN ROMANIA DE PESTE 6000 ron si pensii GRASE de peste 3000 RON !!! si suplimentar Eliminarea Parlamentului – inca EXISTA SINDICATE – PARLAMENTUL care CONSUMA peste 3 milioane euro ZILNIC prin diverse ACTIUNI … !!! si sindicatele sa CEARA aceste MASURI ptr. SIGURANTA NATIONALA !!! dati mesaje in toate judetele – SUCCES !!!

    RăspundețiȘtergere