Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 iunie 2010

IN LOC SA INDEMNE CREDINCIOSII LA RUGACIUNE, PAPA FACE ECHIPE


Papa lansează echipă pentru re-evanghelizarea Occidentului

Papa a lansat o echipă pentru a contracara secularizarea ţărilor catolice şi a "re-evangheliza" Occidentul.

Benedict XVI a anunţat crearea unui nou departament al Vaticanului dedicate abordării a ceea ce a calificat "o gravă criză în credinţa creştină şi rolul bisericii.."

El şi-a exprimat profunde îngrijorări că odinioară fidelele state catolice din Europa şi America de Nord se confruntă cu " eclipsarea simţului lui Dumnezeu .

Zeci de mii de credincioşi părăsesc biserica pe fondul scandalului abuzului sexual şi menţinerea celibatului preoţilor.

"Am decis dă creăm un nou organism cu scopul de a promova un evanghelism reînnoit," în ţările care trec printr-o "secularizare progresivă a societăţii ", arăta papa.

Noul departament, numit Consiliul Papal pentru Noua Evanghelizare, va încerca să revigoreze credinţa printer catolicii din ţările dezvoltate, după cum declara papa "să găsească metodele corecte pentru repropunerea adevărului peren al Bibliei."

Enoriaşii din Occident au scăzut dramatic,iar credinţa în biersică a fost grav afectată de o serie de scandaluri sexuale asupra copiilor din partea unor figuri bisericeşte importante.

Vaticanul, alături de biserica din statele implicate, au fost acuzaţi că au ignorat sau au acoperit scandalurile cu preoţii pedofili în SUA
, Australia, Germania, Italia, Irlanda, Olanda, Norvegia şi Austria.



Antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu